ASSEN – Gemakkelijk ging het zeker niet voor Hollandia. Des te lekkerder voelde de overwinning die de Hoornse ploeg bij Achilles 1894 behaalde, 1-2.

‘Als je twee uur terug moet sturen dan zijn drie punten extra lekker. We hebben een zware lading, maar dit zijn drie lekkere punten’, stelde een tevreden Charles van Altena. ‘Dit is een zwaarbevochten overwinning die we voor de poorten van de hel hebben weggesleept. De jongens hebben zich naar het einde toe goed verweerd. Het was op het tandvlees.’

Matig
In Assen speelde Hollandia niet de beste wedstrijd van het seizoen. ‘Het eerste half uur was matig. Bij balverlies kwam er teveel ruimte en waren we overal te laat. Bij balbezit verspeelden we de bal en dan ben je minimaal twee man kwijt in omschakeling.’ Uit een corner opende Achilles 1894 na tien minuten de score. ‘Na een half uur werd er korter op elkaar verdedigd en toen kregen we meer grip. Ook aanvallend konden we sneller doorschakelen’, zag Van Altena. Twaalf minuten voor rust kwam het via Sven Deen op gelijke hoogte. Het was een fase waarin de gasten konden doorpakken en zo met een beter gevoel de kleedkamer opzoeken.

Het laatste kwartier voor rust was duidelijk van een beter niveau en dat wilde Hollandia doortrekken. ‘Maar het bleef een moeilijke wedstrijd.’ Nadat Jay Simons in het strafschopgebied werd gevloerd tekende Sven Deen wel voor de 1-2. ‘Het lastige is dat zij nergens meer voor spelen aangezien ze na dit seizoen stoppen. Dat zag je vooraf ook toen zij ontspannen in het rond liepen’, vervolgde Van Altena. ‘Zij speelden vrijuit, maar zolang je geen verschil maak blijven zij voetballen. Dan kom je ook nog met tien man te staan en dan is het soms alle hens aan dek.’ De kansen op de 1-3 waren er, maar werden niet verzilverd.

In de laatste tien minuten stond Hollandia door een rode kaart voor Mike Soepboer met tien man. Op dat moment ging het met 1-2 aan de leiding en in de laatste fase moest de Hoornse ploeg de voorsprong met een man minder over de streep zien te trekken. Met succes. ‘Op karakter sleepten we deze punten binnen. Dit was niet onze beste wedstrijd, maar als je het op karakter binnensleept dan is dat goed voor het gevoel.’

Achilles 1894 – Hollandia 1-2 (1-1)
0-1 Sven Deen, 1-2 Sven Deen