HOORN – Nadat werd gewonnen van directe concurrenten Leonidas en koploper SJC was Hollandia nog kansrijk voor het kampioenschap. Afgelopen zondag zag het de koploper echter drie punten uitlopen. De Hoornse ploeg verloor namelijk van De Bataven, 1-2.

,,Zij waren niet beter maar wel effectief. Wij waren ondermaats. Maar het was niet nodig om te verliezen” zei Thomas de Jong na afloop van de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen de Bataven. De bezoekers uit Gendt kwamen na 25 minuten op een 0-1 voorsprong. Tien minuten na rust werd die voorsprong vergroot naar 0-2.

In het laatste kwartier tekende Sven Deen voor de aansluitingstreffer. ,,Het was helaas niet genoeg” baalde Sonny Pronk. ,,In de eerste helft was het tempo te laag en daardoor creëerden we niet heel veel kansen. Na de 0-2 gingen we opportunistisch spelen”.

Het duel tussen Strandvogels en HSV Sport 1889 werd afgelast.