HOORN – Dat bekerwedstrijden anders kunnen lopen is bekend. Toch was de uitslag bij het duel tussen Hollandia en LSVV een verrassing. In eigen huis bracht de Hoofdklasser te weinig en zag het bekerseizoen zo al snel eindigen, 0-4.

Lang had coach Charles van Altena na afloop niet nodig in de kleedkamer van Hollandia. ‘Je hoeft niets te zeggen, het is voor iedereen wel duidelijk. Op het moment dat je wat minder levert en je weet dat zij twee stappen extra zetten, omdat zij niets te verliezen hebben, dan is het verschil al overbrugt’, zei de oefenmeester na afloop. ‘Je wilt niet dat het zo loopt, maar we weten dat bekerwedstrijden anders kunnen lopen. Nu krijgen we hem weer voor de kiezen. We hebben het een paar jaar geleden ook meegemaakt met WV-HEDW, het gebeurd op alle niveaus. Dat valt gewoon niet goed te praten.’

Veldoverwicht
In eigen huis stelde Hollandia dus teleur. Dat terwijl het een duidelijk veldoverwicht had tegen een flink gehavend LSVV, dat in de Eerste Klasse de twaalfde plek bezet. Ondanks dat het spel beter was, de bezoekers loerden vooral op de counter, kwam de Hoornse ploeg op achterstand. Na een klein half uur was het aanvaller Sam Henselmans die de bal langs Jeffrey Groot werkte. De sluitpost was één van de spelers die in dit bekerduel in de basis mocht beginnen. Ook spelers als Jay Simons en Mike Soepboer stonden bij de eerste elf. Het gewijzigde Hollandia kon niet voorkomen dat zeven minuten voor rust de 0-2 viel. Vanaf zo’n 35 meter mocht Kai Botman aanleggen voor een vrije trap en zag de zwabberbal via een hand van doelman Groot binnenvliegen. Waar de Langedijkers uiterst effectief waren, kon de Hoofdklasser de kansen niet afmaken.

Ook in het tweede bedrijf speelde het duel zich veelal af op de Langedijkse helft. Onder meer invaller Genairo Promes zorgde vanaf de rechterflank voor gevaar, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Toen Kai Botman in de 73e minuut vanaf rechts naar binnen sneed, meerdere tegenstanders voorbijliep en de bal in de verre hoek prikte was het duel wel beslist. Met Nick de Wit had Hollandia wel een extra aanvaller, maar de spanning kwam niet meer terug op het Julianapark. LSVV aanvaller Mark Soemers strooide nog wat extra zout in de wonden door de 0-4 binnen te koppen. ‘Het mag niet gebeuren, daar moet je professioneel genoeg in zijn. We moeten er voor zorgen dat we de kater voor zondag hebben weggespoeld. Dit moeten we niet meenemen’, vervolgde Van Altena. Zo eindigde de doordeweekse bekeravond, waar weinig supporters op af waren gekomen teleurstellend. ‘Er komen toch al niet zoveel mensen. Ook als je het goed doet komen er niet meer mensen kijken en dat is jammer. Die jongens verdienen daarin meer, maar vanavond verdienden we even niks.’

Hollandia – LSVV 0-4 (0-2)
28. 0-1 Sam Henselmans
38. 0-2 Kai Botman
73. 0-3 Kai Botman
89. 0-4 Mark Soemers

Hollandia: Groot. Ali Hassan, Soepboer, De Wit, Kuin. Mulder (Groot/46), Deen, Overtoom (De Jong/64). Giele (Promes/46), Bartele, Simons.

LSVV: Stet. Van der Leeden, Paauw, Emmerik, Danny Duijs (Maarten Duijs/90). Bakker, Soemers, Kansen. Botman, Henselmans (Chirino/74), De Ruiter (Rood/70).

Fotografie: Michel Bes