HEEMSTEDE - Hollandia heeft in de strijd om de vijfde plaats een gevoelige nederlaag geleden tegen HBC. De ploeg van trainer Lars Keppel kreeg een handvol grote kansen, maar stuitte telkens op een uitblinkende doelman Bram Verhage.

De doelman wist van HBC wist al in de eerste minuut een poging van Luke Abelskamp op fraaie wijze te keren en wist lader in het duel ook pogingen van Delano Woud, Niels Koster en nogmaals Abelskamp onschadelijk te maken. Ondertussen sloeg HBC wel genadeloos toe en daar kon de 17-jarige debuterende doelman Pablo Miquel Hogerbrug, weinig aan doen. Arno Dijkstra en Jasper van Altena brachten de ruststand op 2-0.

Hollandie ging na rust fel op zoek naar de aansluting, doch Verhage wenste hier niet aan mee te werken. Nadat Zeno van Ooijen de stand op 3-0 had gebracht en Niels Koster zelfs een strafschop niet langs de HBC-doelman kreeg was het verzet van Hollandia gebroken en zorgde Jesse van Loon voor een 4-0 eindstand.

Komende zaterdag speelt Hollandia om 17.00 uur thuis tegen Purmersteijn.