HOORN – Komende zondag staan, als het weer het toelaat, Hollandia en Silvolde tegenover elkaar. Het is een nieuwe krachtmeting voor de Hoornse formatie. Hollandia kent een sterk seizoen, met een tweede plaats als gevolg.

In het Julianapark zal een goede sfeer zijn. Het vlaggenschip presteert, op een dip na, immers uitstekend en is de huidige nummer twee van de Hoofdklasse. Daarnaast liet Hollandia in de laatste wedstrijd zien met Leonidas (0-2) ook een concurrent te kunnen verslaan. Gezien de ranglijst is de wedstrijd tegen Silvolde geen topper, aangezien die ploeg zesde staat. Wanneer de ploeg de eerder afgelaste wedstrijden wint doet het echter weer gewoon bovenin mee. De strijd in de top van de hoofdklasse is een spannende. ,,Zoals het er nu uit ziet gaat de top zes uitmaken wie met de uiteindelijke kampioenseer gaat strijken. SJC is wel de grootste kandidaat. Ze staan het hele seizoen al bovenaan en na een flinke dip lijken ze de draad weer op te pakken. Gezien de grilligheid van de competitie is niets zeker” vertelt hoofdtrainer Charles van Altena over de spannende titelstrijd.

In de komende twee wedstrijden kan Hollandia zich laten zien tegen twee concurrenten. Komende zondag treft het Silvolde en een week later gaat het op bezoek bij koploper SJC. ,,De komende twee wedstrijden vormen een geweldige uitdaging voor ons, maar ook voor Silvolde en SJC. We gaan proberen het maximale eruit te halen” vervolgt Van Altena. ,,Belangrijk voor ons is dat wij zoveel als mogelijk gebruik maken van onze kwaliteiten, maar we kunnen ons ook aanpassen aan de situatie. Tegen Leonidas hebben wij dat bewezen. De uitkomst van deze twee wedstrijden valt vooraf niet te voorspellen”.

Kans niet laten liggen
Door de hoge notering kan Hollandia worden gezien als titelkandidaat. Of het een doel is voor de ploeg? ,,Promoveren is geen doel op zich, maar een uitkomst van waar je na dertig wedstrijden staat. Het zij rechtstreeks of via een nacompetitie. Als de kans zich voordoet om mee te doen voor promotie dan willen wij dat als sportmensen niet laten liggen” aldus Van Altena. ,,Er zijn nog zoveel ploegen die meedoen om de bovenste plaatsen en de nacompetitie geeft nog wel eens verrassingen. Zie De Meern vorig jaar”.

Boeiende wedstrijden
Komende zondag neemt Hollandia het op tegen Silvolde. ,,Het is een lastige ploeg om te bestrijden. Zij voetballen met veel strijdlust en passie. Het zijn boeiende wedstrijden om te spelen” vindt de oefenmeester. ,,De afgelopen twee jaar wisten wij nog niet van ze te winnen. Dan komt het moment dus ook dichter bij dat dat wel gaat gebeuren. Wij moeten proberen onze voetballende kwaliteiten goed te benutten en verdedigend de linies goed bij elkaar te houden”.