SILVOLDE – Op bezoek bij Silvolde kreeg Hollandia meerdere kansen om de voorsprong te pakken. De mogelijkheden bleven echter onbenut, waarna Silvolde wel tot scoren kwam. Het resulteerde in een nederlaag voor de Hoornse ploeg, 2-0.

Voor rust zag het er niet naar uit dat Hollandia zonder punten zou terugkeren naar Hoorn. ‘In de eerste helft speelden we een hele behoorlijke tot goede pot. Waar we konden voetballen deden we dat’, aldus Charles van Altena. In aanloop naar het treffen met Silvolde had de Hoornse ploeg beelden van de opponent bestudeerd. ‘Zij lieten behoorlijk wat ruimte achter hun verdediging. We zagen op de beelden dat ze daar kwetsbaar in zijn en we probeerden daar van te profiteren. Dat is niet goed genoeg gelukt.’

In de twaalfde minuut leek Hollandia via een counter de score te openen. Sven Deen en Jay Simons gingen na een snelle uitbraak met zijn tweeën op de doelman af waarna Deen breed legde, maar Simons wist de honderd procent kans niet te benutten. ‘We gingen rusten met 0-0, maar hadden 0-1 of 0-2 voor moeten staan’, vervolgde de coach.

In Silvolde was Hollandia na de pauze via Deen, ditmaal met een moeilijkere kans, opnieuw gevaarlijk. Wederom zonder succes. ‘Kort erna leden we balverlies op onze eigen helft’, zag Van Altena. Uit die uitbrak in de vijftigste minuut werd de bal voorgezet en werkte Nick Kuin de bal ongelukkig in eigen doel. ‘Daarna werd het eigenlijk meer een vechtwedstrijd. Silvolde leverde meer strijd en pakte meer tweede ballen. Wij konden het goede spel niet doortrekken, maar kregen voldoende mogelijkheden voor een gelijkspel’, zag Van Altena. Zo stond Kevin Giele oog in oog met de doelman van de gastheer en kreeg Pieter Mulder een goede kop kans. Beide doelpogingen bleven echter onbenut. ‘In de laatste fase gaven we heel veel druk naar voren. Ook Nick de Wit ging naar voren.’ In de vijfde minuut van de blessuretijd besliste Silvolde het duel door de 2-0 te maken.

Van Altena: ‘We hadden het voor rust voor een belangrijk deel naar ons toe kunnen trekken. We maakten de kansen niet af en dat brak ons op.’

Silvolde – Hollandia 2-0 (0-0)