HOORN - In een duel waar het venijn 'm in de staart zat is Hollandia op eigen veld onderuit gegaan tegen HBS.

De gasten hadden zichzelf nog nauwelijks een kans weten te verschaffen, maar sloegen in Hoorn in de slotfase keihard toe. De wedstrijd kwam pas echt op gang in de laatste twintig minuten toen Enes Kar een directe rode kaart zag na een te laat ingezette sliding. Interim-trainer Rudo Hidden vond dat Kar daarmee te zwaar werd gestraft.

Tot overmaat van ramp scoorde vlak daarna Le Congé langs de debuterende doelman Dirk Bakker, die deze zomer overkwam van Zwaluen '30. Met tien tegen elf wist Luke Abelskamp in de 89e minuut otch de gelijkmaker te scoren en leek een verdiend punt een feit. Bij het ingaan van de blessuretijd dompelde Bröcker Hollandia in mineur door de 1-2 aan te tekenen.