HOORN - Kersverse derde-divisionist Hollandia heeft in de oefenwedstrijd tegen de Ajax-amateurs, eveneens uitkomend in de Derde Divisie, alvast een visitekaartje afgegeven. Op het eigen Juliana Sportpark was de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing met 5-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Hollandia had reeds bij de rust een comfortabele voorsprong te pakken. Door twee doelpunten van Sonny Pronk en een treffer van Sven Deen stond er na 45 minuten al 3-1 op het scorebord. In de tweede helft wist Bart Spil het net te vinden en mocht Deen ook zijn tweede van de middag maken.

Hollandia zal vanaf komende week deelnemen aan het Gerrit van Hoof Memorial Toernooi in Heemskerk waar naast thuisploeg ADO '20 ook ODIN '59 en Purmersteijn aan deelnemen. Komende woensdag staat het duel tegen ODIN '59 daar op het programma, maar het is nog allerminst zeker of dit duel door kan gaan nadat er gisteren bij een speler van ODIN '59 het coronavirus is geconstateerd en de Heemskerkse vereniging de activiteiten voorlopig heeft stilgelegd.

Het is nog niet bekend of ODIN '59 zich reeds heeft afgemeld voor dit toernooi en of er een vervangend team komt.