HOORN – De derby tussen Hollandia en Purmersteijn leverde afgelopen zaterdagavond geen winnaar op. Voor rust kwam de Purmerendse ploeg op voorsprong, maar in de tweede helft trok de thuisploeg de stand gelijk, 1-1.

De keuze om de wedstrijd op zaterdagavond te spelen pakte goed uit. ‘De publieke belangstelling was er zeker. Er waren veel meer toeschouwers dan op een normale zondagmiddag’, zei Mark Zwagerman. Het publiek zag een hoofdklasse duel waarin de nodige strijd werd geleverd. ‘En waarin het uiteindelijk misschien wel een terecht uitslag was.’

In het eerste bedrijf kreeg Purmersteijn de kans om vanaf elf meter de score te openen. Daniël Schermer benutte de strafschop en tekende zo voor de 0-1. Na de pauze wist Hollandia de stand weer gelijk te trekken. Pieter Mulder stond bij een corner op de juiste plek, was het meeste alert en tikte de gelijkmaker binnen.

In het restant zorgden Sven Deen en Mark Zwagerman nog voor gevaar, maar wisten de kans niet te benutten. Deen wilde de bal spelen, maar Purmersteijn kon deze onderscheppen en de aanval zo onschadelijk te maken.

Hollandia – Purmersteijn 1-1 (0-1)
0-1 Daniël Schermer
1-1 Pieter Mulder