HOORN - Op de eerste speeldag van de Hoofdklasse in het zondagvoetbal hebben Hollandia en JOS/Watergraafsmeer aan klantenbinding gedaan. In een niet altijd even goed, maar zeker wel vermakelijk duel, scoorden beide ploegen er op los: 4-4.

Opmerkelijk is hierbij dat thuisploeg Hollandia vier keer een achterstand ongedaan diende te maken. Zeker in de openingsfase had de Hoornse defensie moeite met de handige aanvallers Reggie Schaap, Malcolm Esajas en Hanne Hagary waarvan de eerste de openingstreffer voor zijn rekening nam, maar de laatste het vizier duidelijk niet op scherp heeft staan. Hollandia blijft daardoor in de wedstrijd en komt na een ruim kwartier zelfs op gelijke hoogte via Milan Vissie. Dit is echter van korte duur als twee minuten later Kobina Plangé de bal achter Joey Wiese schiet, en de 1-2 blijkt tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf vallen de doelpunten vervolgens als rijpe appelen. Suleiman brengt Hollandia weer op gelijke hoogte, gevolgd door de 2-3 van Malcolm Esajas en een nieuwe gelijkmaker van Marijn Ploem. Een strafschop benut door Esajas lijkt het duel toch in Amsterdams voordeel te beslissen, maar in de slotfase weet verdediger Daan Buurman na en klutssituatie toch een punt te redden voor Hollandia.

Hollandia - JOS/Watergraafsmeer 4-4 (1-2)
4. Schaap 0-1
16. Vissie 1-1
18. Plangé 1-2
50. Suleiman 2-2
69. Esajas 2-3
74. Ploem 3-3
81. Esajas (pen.) 3-4
87. Buurman 4-4