HOORN – Zowel Hollandia als Always Forward hebben afgelopen zondag hun thuiswedstrijd gewonnen. Beide ploegen deden dit met ruime cijfers en werkten zo aan hun doelsaldo.

Hollandia – V.V. Heerenveen 6-1
In het Julianapark kreeg Hollandia al snel een penalty tegen, wat de 0-1 betekende. ,,Daarna pakte we de draad goed op” zei Sonny Pronk, die tegen V.V. Heerenveen aardig op dreef was. ,,We kwamen we nog voor rust op voorsprong. Daarna werden de ruimtes groter en spelen we het goed uit”. Na de 1-1 van Regillio de Mees wist Pronk voor rust de 2-1 te maken.

In het tweede bedrijf trof de spits nog tweemaal doel. Het slotakkoord was voor Regillio de Mees die nog twee keer scoorde en de eindstand zo op 6-1 bepaalde.

Always Forward – Zwaagdijk 7-2
In de vierde klasse won Always Forward met ruime cijfers van laagvlieger Zwaagdijk. ,,We begonnen zeer sterk aan dit duel waarbij het krachtverschil al snel duidelijk was” aldus Yotti Papamelodias. Via Quinten Gorissen werd de score ook geopend in Hoorns voordeel. ,,Maar na twintig minuten werd de groep te nonchalant, alsof het te makkelijk ging. Vooral de duels om de bal werden we te twijfelachtig. We hielpen wederom de tegenstander in het zadel en daar maakte ze dankbaar gebruik van”. De bezoekers kwamen op een 1-2 voorsprong. Nog voor rust scoorde Delaney van Schagen de gelijkmaker.

,,In de rust ben ik daarom flink tekeer gegaan. In de tweede helft hebben ze het naar tevredenheid opgepakt waar Zwaagdijk geen antwoord op wist” zei Papamelodias. Door doelpunten van Joep Rive, Ferris Inyamah, Patrick Bruijns, Mike Lieshout en 019 speler Rico van Giersbergen eindigde het treffen in een 7-2 overwinning voor Always Forward.