HOORN – Na drie opeenvolgende nederlagen is hoofdklasser Hollandia er in geslaagd om een overwinning te boeken. In eigen huis versloeg de Hoornse ploeg van trainer/coach Charles van Altena Silvolde, 2-0.

‘Dit is een lekkere overwinning. En een verdiende. Drie keer op rij verliezen is niet lekker dus deze was welkom. Anders blijf je in zak en as zitten.’ zei Charles van Altena na afloop. Nadat Hollandia het seizoen goed was begonnen met een zege op Hoogland verloor de ploeg achtereenvolgens van RKZVC, De Bataven en SDO.

Een gestolen overwinning was het afgelopen zondag allerminst. ‘We speelden in de eerste helft redelijk voetbal en bij balverlies waren we heel dwingend. We gaven hen niet lekker de ruimte om goed te voetballen of in hun spel te komen.’ vervolgde de oefenmeester. Al na anderhalve minuut dwong Hollandia de tegenstander tot een fout en profiteerde hier optimaal van. De rechtsbenige Sven Deen schoot vol met links raak.

In het tweede bedrijf probeerde Silvolde in hun eigen kracht te spelen en de opbouw van Hollandia eerder te verstoren. ‘Dat kwam ook uit’, zag Van Altena. ‘Het werd meer een vechtwedstrijd en daar zijn we uitstekend mee omgegaan. In de afgelopen jaren is gebleken dat onze ploeg kan knokken en dat hebben ze uitstekend ingevuld.’

Nadat honderd procent kansen van Daan Buurman en Sven Deen niet werden benut was het Kevin Giele die de 2-0 maakte. ‘Tegen Silvolde weet je dat je tot het laatste fluitsignaal volle bak moet blijven spelen. Wij bleven tot het einde gaan’, aldus de coach. ‘Buiten het feit dat we goed gespeeld hebben waren we heel dwingend bij balverlies. We hebben veel strijd geleverd. Complimenten daarvoor.’

Hollandia – Silvolde 2-0 (1-0)
2. 1-0 Sven Deen
79. 2-0 Kevin Giele