HOORN – Waar normaal bij WFHC Hoorn twee teams lachend de kantine kunnen opzoeken was dat ditmaal maar bij één team. De dames moesten genoegen nemen met een punt, terwijl de heren een ruime zege boekte.

WFHC Hoorn heren – Hisalis 6-1
Al vijftien duels waren de heren van WFHC Hoorn ongeslagen. Toch was het niet genoeg voor de koppositie. Dat die afgelopen zondagmiddag werd gepakt zorgde dan ook voor blijdschap. ‘Eindelijk staan we bovenaan. We vechten er elke week hard voor en nu kunnen we eindelijk met trots naar de stand kijken’, zei een opgetogen Casper Kieftenburg.

De eerste helft van het treffen met Hisalis leverde echter minder enthousiasme op. Freek Mozer opende de score nog met een strafcorner, maar al snel kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. ‘Voor rust was de energie en de scherpte er niet die we moeten leveren’, aldus Kieftenburg. Na rust stelde de Hoornse ploeg orde op zaken. Met een strafcorner en een strafbal trof Mozer tweemaal doel, waarna de gastheer via Marc Bernard en tweemaal Naut Naber wegliep naar een eclatante 6-1 zege. Concurrent Weesp morste punten waardoor WFHC Hoorn de koppositie in handen heeft.

WFHC Hoorn dames – Hisalis 3-3
Minder euforie was er bij de damesploeg. Tegen Hisalis kwam het niet verder dan een 3-3 gelijkspel. ‘We zaten vanaf het begin niet goed in de wedstrijd’, baalde Emma van Dulmen. Nadat WFHC Hoorn enkele kansen niet wist te verzilveren counterde de uitploeg naar 0-1. Vlak erna viel ook de 0-2. Emy Verbeek deed voor rust nog iets terug. ‘Halverwege hebben we een aantal dingen besproken. Na rust waren we veel sterker dan in de eerste helft’, aldus Van Dulmen. Willemijn van Ernst omspeelde een verdediger en de keeper en scoorde twee minuten na rust de 2-2. Hisalis nam vervolgens opnieuw de leiding, maar tien minuten voor tijd bracht Van Dulmen de stand op 3-3. ‘We hebben vandaag genoeg kansen gehad, maar hij wilde er niet in.’