HOORN – De heren van WFHC Hoorn vierden afgelopen zondag al een klein feestje. Door de thuiszege en de nederlaag van concurrent Weesp is de ploeg zo goed als zeker kampioen. De dames wonnen eveneens in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

WFHC Hoorn heren – Rijnvliet 3-0
Tegen het stug spelende Rijnvliet had WFHC Hoorn het lastig om tot doelpunten te komen. Eenmaal slaagde het er voor rust in. De gasten maakten een fout waar Freek Mozer optimaal van profiteerde.

‘Na rust kregen we meer kansen. Zij verloren de concentratie en wij speelden het zakelijk uit’, aldus Casper Kieftenburg. Dankzij twee treffers van Freek Mozer liep Hoorn uit naar een 3-0 eindzege. Dat concurrent Weesp verloor bezorgde grote vreugde bij de Hoornse hockeyers.

Komende zondag, uit bij Weesp, kan de titel worden gegrepen. Al lijkt het een formaliteit. Zelfs wanneer WFHC Hoorn met 13-0 verliest is de titel een feit. ‘We hebben vanavond dus al een klein feestje gevierd.’

WFHC Hoorn dames – Abcoude 6-0
Ondanks dat de titel al binnen is blijft de damesploeg van WFHC Hoorn voor de overwinning gaan. Tegen Abcoude werd de score door Babette Wessels al na twintig seconden geopend. Heel even kreeg de Hoornse ploeg het lastig, maar dankzij Wessels en Meagan Klaij ging de thuisploeg halverwege met 3-0 aan de leiding.

Na de pauze liep Hoorn via Willemijn van Ernst (2x) en Benthe Peletier uit naar een klinkende 6-0 zege. ‘We hebben prima gespeeld. Volgende week nog tegen Heerhugowaard en dan zit het seizoen erop’, stelde Emma van Dulmen. ‘We hebben nu al 96 goals gemaakt. We hopen dat we volgende week de 100 halen.’