HOORN – In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop hebben de heren en dames van WFHC Hoorn goede zaken gedaan. Beide teams werkten flink aan het doelsaldo.

WFHC Hoorn dames – MHC Heerhugowaard 12-1
De dames van WFHC Hoorn beten het spits af tijdens deze dubbel. De ploeg van Eduard Haavekost liet tegen laagvlieger MHC Heerhugowaard maar weer eens zien waarom het de koppositie in handen heeft.

Halverwege ging WFHC Hoorn met 4-0 aan de leiding. Na rust liep de thuisploeg verder uit. ‘De dames voerden het uit zoals ik wilde en daar gaat het om. Dat is super knap’, zei Eduard Haavekost na afloop. ‘In dit soort duels moet je de energie vinden om zo te spelen. Daar zie je dat ze zoveel kwaliteit hebben om het uit te voeren. Ik ben zo dik tevreden, die meiden hebben het super goed gedaan. Het ziet er simpel uit, maar ze werken er keihard voor.’

De doelpunten vielen via Noa de Smit (4x), Willemijn van Ernst (3x), Benthe Peletier (3x), Meagan Klaij en Marlotte van Ernst.

WFHC Hoorn heren – Weesp 9-0
Na de klinkende zege van de dames liet de herenploeg van WFHC Hoorn zien ook een ruime overwinning te boeken. Tegen koploper Weesp won het met 9-0. ‘We gingen met volle scherpte het veld in en dat leverde resultaat op’, zei Casper Kieftenburg. Na tien minuten heen en weer scoorden de Hoornse hockeyers de 1-0 en snel erna de 2-0. Nog voor rust viel de derde treffer. ‘In de tweede helft ging het als een speer’, vervolgde Kieftenburg.

Binnen vijf minuten na rust had WFHC Hoorn drie keer gescoord. Uiteindelijk stopte de teller bij negen. De doelpunten kwamen via Naut Naber (3x), Freek Mozer (2x), Thierry van Eekelen (2x), Marc Bernard en Lucien van Homsbergh.

Vrijdag spelen de heren van WFHC Hoorn, met de damesploeg als supporters langs de kant, in eigen huis de bekerwedstrijd tegen Westerpark. De club hoopt vele toeschouwers te kunnen verwelkomen als extra steuntje in de rug.