HOORN – Het is op het moment allesbehalve een straf om speler van WFHC Hoorn te zijn. Zowel de heren als de dames zijn bezig met een sterk seizoen. Ook afgelopen zondag wisten beide teams te zegevieren.

WFHC Hoorn dames – Shinty 6-2
Twee dagen na het gewonnen bekerduel speelde WFHC Hoorn in eigen huis tegen concurrent Shinty. De thuisploeg wist het duel overtuigend te winnen. ‘We waren dominant en zij kwamen weinig in onze cirkel’, zei een opgetogen Emma van Dulmen na afloop. Toch was het Shinty dat de score opende. De gelijkmaker, die al een tijdje in de lucht hing, viel op slag van rust via een tip-in van Benthe Peletier. Na rust gingen de Hoornse hockeysters er vol tegenaan en liep het uit naar 6-1. ‘Dat we zo spelen tegen nummer twee maakt ons trots.’

De doelpunten vielen via Petelier, Willemijn van Ernst, Iris Drost, Marlotte van Ernst en Noa de Smit. Shinty kon hierna nog iets terugdoen, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Na zeven wedstrijden is WFHC Hoorn nog zonder puntverlies.

WFHC Hoorn heren – Woerden 6-1
Ook de heren zijn bezig met een sterke reeks. De ploeg is nog altijd ongeslagen en staat in de subtop. Tegen het lager geklasseerde Woerden won het met 5-1. Door doelpunten van Gijs van der Schuit en Freek Mozer ging WFHC Hoorn halverwege al met 2-0 aan de leiding. ‘Doordat zij hoger druk moesten zetten kwamen er gaten en konden wij de ballen naar voren spelen’, zei Casper Kieftenburg. De andere drie doelpunten kwamen via Freek Mozer, Lucienne van den Hombergh, Naut Naber en Emile Stegeman.

In de komende drie wedstrijden treft WFHC Hoorn de nummers 1 en 2 en kan dan het gat met de bovenste ploegen verkleinen.