NIEUWEGEIN/PURMEREND – Afgelopen zondag keerden de heren en dames van WHFC Hoorn met een goed gevoel terug naar Hoorn. Beide teams slaagden er in om hun uitwedstrijd op een overtuigende manier te winnen.

Nieuwegein – WFHC Hoorn heren 1-8
Na zeven competitiewedstrijden is de herenploeg van WFHC Hoorn nog altijd ongeslagen. Afgelopen zondag versloeg het Nieuwegein met maar liefst 1-8. ‘Ondanks wat ongewone blessures zoals Noud Bernard die een gekneusde rib op heeft gelopen tijdens de zwangerschap yoga hebben we toch de drie punten weer meegenomen’, zei Casper Kieftenburg na afloop. Zowel Freek Mozer als Lucien van den Hombergh scoorden viermaal. ‘Vanaf het eerste moment waren we fel.’

Na een 1-3 ruststand liep Hoorn in de tweede helft uit naar 1-8. ‘Uiteindelijk hebben we met weinig spelers (elf heren 1 spelers en Tom van der Schuit die uit de jongens A1 zijn debuut maakte en tevens het broertje van Gijs van der Schuit is) toch hard gevochten en de ongeslagen status weten te behouden.’

Purmerend – WFHC Hoorn dames 0-3
Ook de dames verkeren in een geweldige vorm. Na zes wedstrijden is de ploeg van Eduard Haavekost nog zonder puntverlies. Op bezoek bij Purmerend won het met 0-3. ‘Dit is een heerlijk resultaat. We zitten in een hele goede flow. We speelden een goede wedstrijd’, zei een tevreden coach. ‘We leden weinig onnodig balverlies en gaven veel druk naar voren.’

Na een kwartier was het Babette Wessels die naar de kopcirkel slalomde en de 0-1 binnen werkte. In het vervolg kreeg Purmerend meerdere kansen, maar stuitte het telkens op de keepster van WFHC Hoorn. Via Willemijn van Ernst viel nog voor de pauze de 0-2. ‘Na rust bleven we goed hockeyen en kregen we geen kansen tegen’, vervolgde Haavekost. Uit een snel genomen bal scoorde Van Ernst de 0-3. ‘Achterin werd er weinig onnodig balverlies geleden. We hebben prima gehockeyd’, aldus de coach die zeer te spreken was over de scheidsrechters.