DEN HAAG - SC Heerenveen heeft AZ de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toegediend. In een open en aantrekkelijk duel werd het 2-4 voor de Friezen.

In Den Haag was AZ in balbezit wellicht beter, maar kregen zij een lesje in effectiviteit van Heerenveen dat van de vier goals er drie uit een corner wist te maken. De eerste keer gebeurde dat al na zeven minuten toen Sven Botman de 0-1 tegen de touwen kopte. Ook de thuisploeg scoorde na een corner toen Ron Vlaar raak kopte. Nog voor de rust sloegen de Friezen echter opnieuw toe. Eerst via een aanval met als eindpunt Rodney Kongolo en vervolgens wist Jens Odgaard de 1-3 binnen te werken.

Kort na rust leek AZ op weg om de schade te herstellen toen Calvin Stengs al snel de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot, en men kreeg nog een aantal kansen om gelijk te komen. Het was echter opnieuw Heerenveen, waar Joey Veerman met drie assists uitblinker was, dat toesloeg na wederom een corner. Voor de tweede keer was Kongolo de afmaker, en was de wedstrijd beslist.

AZ - SC Heerenveen 2-4 (1-3)