HOORN De Hoornse Badminton Vereniging kwam afgelopen weekend tweemaal in actie. Nadat het vorig weekend prima was gestart, verloor de ploeg afgelopen weekend beide duels.

HBV had een prima start in de Kampioenspoule door DKC op 4-4 te houden. Afgelopen weekend stonden twee wedstrijden op het programma, waarin de krachtsverhoudingen tussen de teams nog beter zichtbaar zouden worden. Zaterdagavond troffen de Hoornse badmintonners regio-genoot Duinwijck uit Haarlem, dat vorig jaar Landskampioen werd. Op zondagmiddag werd thuis tegen Velo gespeeld, de koploper na de Eerste Fase. Coach Dennis Lens leek over een complete selectie te kunnen beschikken, maar helaas moest Madouc Linders afzeggen vanwege een blessure.

Duinwijck won in de Eerste Fase al van HBV met 5-3. Toen lag het dicht bij elkaar, dus de Horinezen kwamen vol goede moed naar de nieuwe DEGIRO hal in Haarlem. De huidige Landskampioen kon niet beschikken over het badmintontalent van Debora Jille, en had daarnaast de jonge Brian Wassink als debutant opgesteld. Er leken dus kansen voor HBV te liggen en die kansen kwamen er ook wel degelijk.

Na de dubbels stond het 1-1, waarin de vrouwendubbel van HBV wederom werd gewonnen. De mannen verloren in drie games. Daarna werden twee singles verloren die waren ingecalculeerd; Duinwijck heeft met Hilbink en Stapusaityte nu eenmaal twee zeer sterke enkel-spelers in huis. Daarna viel het kwartje steeds de verkeerde kant op. Zowel in de resterende enkel-partijen als de gemengddubbelpartijen moest de wedstrijd in drie games beslecht worden. En juist in die derde game kon HBV niet de overhand krijgen. Resultaat: een zeer geflatteerde 7-1 verlies.

In de eerste fase werd Velo op 4-4 gehouden, dus er was goede hoop dat dit ook in de eigen hal mogelijk zou zijn tegen de club uit Wateringen. Helaas bleek niets minder waar. Door een blessure kon ook Dennis Lens niet in actie komen en moest er worden gepuzzeld in de opstelling. Ook in deze wedstrijden lagen de verhoudingen dicht bij elkaar, getuige de 7 games die met een miniem verschil van twee punten beslist werden.

Jessica Ottenhoff en Iris Tabeling pakten net als tegen Duinwijck de winst in het damesdubbel en daarmee blijven zij dit seizoen ongeslagen. Iris pakte tevens verrassend de winst in het enkelspel, waar ze gewoonlijk niet in uit komt. De enkelspelen van Niels Veenstra en Chloë Mayer en het gemengddubbel van Jessica en Dave Veerman werden in drie games verloren, en zo stond er aan het einde van de dag een 2-6 verlies op het bord.

De teleurstelling overheerst na dit weekend. Uiteraard is het geen schande om van dergelijke topclubs te verliezen, maar de vele kansen die er wel degelijk waren, maken de uitslagen toch moeilijk te accepteren. HBV is nu flink verwijderd van de top drie positie, die vooraf werd geambieerd.

Er resten nog vijf mooie wedstrijden in de Kampioenspoule en HBV is geenszins van plan om zich gewonnen te geven. Het punt is pas binnen als de shuttle op de grond ligt, en met die instelling gaat HBV het de andere teams nog flink lastig maken.