WERVERSHOOF - De derby tussen VVW en Hauwert '65 is zondag onder druilerige weersomstandigheden gewonnen door de gasten. Een rode kaart en een strafschop bleken na een uur spelen het kantelpunt.

In de eerste helft ging het nog gelijk op tussen beide rivalen. Door een mooi afstandsschot van Jorren Grooteman nam de thuisploeg de leiding, maar een minuut later was het alweer gelijk toen Sander Laan een assist van aanvoerder Bakker op waarde wist te schatten.

Toen Laan na een uur spelen omver werd gelopen door Grooteman ging de bal op de stip en zag laatstgenoemde zijn tweede gele kaart. Nadat Bakker vanaf elf meter koelbloedig bleef werd het duel vijf minuten voor tijd definitief beslist door de tweede goal van Laan: 1-3.