OBDAM - Hardlopen, je conditie op peil brengen of houden…… het kan op allerlei manieren. En zeker hardlopen is een sport die door tallozen individueel wordt beoefend. Hoeveel mensen lopen niet wekelijks of dagelijks een rondje door de polder? Een effectieve manier om stress te laten verdwijnen en te vervangen door een heerlijk ontspannen gevoel. Echter, wil je je looptechniek verbeteren, bijvoorbeeld om minder kans te lopen op blessures, of wil je de gezelligheid van een groep als extra stimulans om regelmatig te trainen, dan kan aansluiting bij een vereniging een goede stap zijn. Gelukkig is er in uw buurt een atletiekvereniging: ARO’88, wat staat voor Atletiek Recreatief Obdam, opgericht in, je raadt het al, 1988, met leden uit Obdam maar ook omliggende plaatsen. Behalve hardlopen hebben we ook een jeugdafdeling, waar alle bekende atletiekonderdelen worden aangeleerd, en een conditiegroep.


Waarvoor kun je terecht bij ARO?

A. Jeugdatletiek.
De jeugdafdeling organiseert activiteiten voor de jeugd vanaf 6 jaar. Zij kunnen al beginnen met atletiek als minipupil, terwijl wij jongeren tot 18 jaar als junior blijven begeleiden. Daarover in een volgende aflevering meer.

B.Conditiegroep “Fit & Fun”
Voor velen is het een hele opgave om aan een goede conditie te werken. Professionele begeleiding én de gezelligheid van een groep kunnen enorm helpen om goede voornemens in daden om te zetten…… en er veel plezier te beleven aan de conditietraining. Ook dat kan bij ARO. Elke week is er op maandagavond een sportieve work-out van een uur onder professionele begeleiding: Fit & Fun. Ook daarover later meer.

C. (Hard)Loopgroep De Duurdouwers
Bij hardlopen komt veel techniek kijken. Je manier van lopen heeft veel invloed op je prestaties en al of niet ontstaan van blessures. Bij ARO’88 trainen mensen van 15 tot 70 jaar in wisselende samenstelling en niveau onder goede begeleiding, met veel aandacht voor verbetering van ieders persoonlijke looptechniek. Als je wilt beginnen met hardlopen…… of als je al jaren alleen je rondjes (in donker) over de dijk loopt en dat blessurevrij wilt blijven doen……… of als je wilt trainen voor de ‘Dam tot Dam’ of (halve) marathon …….. of als je gewoon in goede conditie wilt blijven, kom dan gerust eens vrijblijvend meetrainen op onze baan op het sportcomplex van Obdam. Nogmaals, ook als absolute beginner ben je van harte welkom!


Om iedereen op een makkelijke ongedwongen manier kennis te laten maken met de sport, de vereniging of andere lopers organiseren we op dinsdag 25 september om 19.30 uur een inloopavond op onze baan in Obdam. Geïnteresseerden kunnen dan een indruk krijgen van een training en actief meedoen. U vindt het complex van ARO ’88 op het sportcomplex van Victoria in Obdam.

Belangrijk voordeel van trainen op ons complex is dat er ’s winters bij kunstlicht wordt getraind. Dit is veiliger en samen met andere lopers is het nog gezellig ook. Iedere training wordt gestart met een warming up met aandacht voor core stability en technische aspecten van het lopen. Leuk, leerzaam en heel nuttig.

Tevens is er iedere zondagochtend een sportieve loop in de duinen in Schoorl. Rond half negen wordt er vertrokken vanuit Obdam en vervolgens wordt in verschillende groepen op diverse niveau’s ongeveer anderhalf uur gelopen. Een prachtige loopomgeving en met de middag weer thuis. een goed begin van de Zondag !


Nieuwsgierig geworden naar de ARO-jeugdatletiek, -hardloopgroep of -conditietraining?
Kom dan gerust een paar keer kijken en/of vrijblijvend en gratis meetrainen. Je bent van harte welkom! Heb je vragen, mail dan naar bestuur@aro88.nl

Trainingstijden en -locaties en overige informatie vind je op onze site www.aro88.nl