HOOGWOUD - Grasshoppers heeft zondag de derde plaats in de 3e Klasse A overgenomen van SEW. Het onderlinge duel tussen beide ploegen eindigde in Hoogwoud in een overwinning met het kleinst mogelijke verschil voor de thuisploeg: 1-0.


Dat het in deze spannende derde klasse iedere week anders kan zijn is inmiddels geen uitzondering meer. Met nog zeven wedstrijden te gaan staan de bovenste negen ploegen allen binnen negen punten van koploper Westfriezen. Grasshoppers neemt achter nummer twee FC Medemblik inmiddels de derde plaats in en is reeds zeker van een periodetitel. Tegen SEW liet de thuisploeg van trainer Erik van Geemen er geen gras over groeien en al in de openingsminuut moest doelman Wiersta van SEW ingrijpen bij een poging van Jesper Rood. Dezelfde Rood stond twintig minuten later aan de basis van de enige treffer toen zijn corner door Steven de boer werd ingekopt.

SEW had in die fase meer balbezit, maar kwam nooit echt tot grote kansen omdat Grasshoppers achterin gedisciplineerd speelde. De ploeg van trainer Jeroen Slaager had dan ook geen antwoord al had het de pech dat Koen Laan de lat raakte en Mitch Rekveld naast kopte. Aan de andere kant had De Boer ook zomaar een tweede treffer kunnen maken, maar desondanks trok Grasshoppers de zege over de streep en voert men daarmee de druk op de top van het klassement weer op.