HOOGWOUD - De eerste kansen in deze wedstrijd waren voor het bezoekende Hollandia T want na twee corners op rij die niets opleverden was er ook in de 8e minuut een hoge poging vanaf de zijlijn die werd uit lucht geplukt door Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan. Even later ontsnapte Grasshoppers weer aan een tegendoelpunt toen een Hollandia-T-aanvaller aan de aandacht van de Grasshoppers-verdediging was ontsnapt en alléén op doel afging. Gelukkig voor hen schoot hij de bal toen naast. De eerste mogelijkheid voor Grasshoppers viel in de 19e minuut toen een poging van Dave Neefjes vanaf de achterlijn bijna binnen draaide en door de keeper van Hollandia-T tot corner moest worden verwerkt. Deze leverde vervolgens niets gevaarlijks op.

Nadat een speler van Hollandia T had verzuimd een goede voorzet op hem binnen te tikken deed aan de andere kant Grasshoppers-speler Jim Roodhof het niet veel beter want na een mooi balletje op hem van Thomas Groot schoot hij hoog en hard over. Twee minuten nadat een inzet nog van de doellijn was gehaald door Mick Roodhof was het toch raak voor de mannen uit Tuitjehorn doordat een snelle aanvaller van hen zich ontworstelde aan verdediger Steven de Boer en vervolgens vogeltje- vrij door mocht gaan. Van de achterlijn zette hij de bal toen voor en was het voor de inkomende Hollandia-T-aanvaller een koud kunstje om te scoren. Na deze 0 – 1 achterstand voor Grasshoppers trok Hollandia-T zich terug en moest Grasshoppers het spel maken wat niet erg lukte. Pas vlak voor rust diende zich weer een goede mogelijkheid voor Grasshoppers aan maar Jeroen Ursem schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal nadat deze door Thomas Groot op hem was gelegd.

In de tweede helft een wat energieker gestart Grasshoppers maar een poging van Dave Neefjes in de 50e minuut verdween nét voorlangs het doel van de Hollandia-t-keeper en een te scherp genomen corner van Jeroen Ursem werd goed uit de lucht geplukt door hem. Na een kopbal van Erwin Mol die ook weer nét overging leek het in de 60e minuut toch te gaan lukken na een pass van Dave Neefjes op de geheel vrijstaande Thomas Groot. Maar helaas maaide hij dit keer weer over de bal heen. Een schotpoging van Jeroen Ursem leverde daarna ook géén doelpunt op en werd in twee keer gered door de keeper van Hollanda-T.

In de 70e minuut leverde een vrije trap vanaf rand strafschopgebied voor Hollandia-T geen doelpunt op doordat Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan op een direct op hem geschoten miraculeus bal wist te redden. Grasshoppers bleef hierdoor in de race en kreeg ook kleine kansjes maar Luka Vogel kopte na een voorzet van Mick Roodhof over en ook kon invaller Malvin Robert kon het tij niet keren en schoof na een steekbal van Steven de Boer over. Maar het bleef 0 – 1 in het voordeel van de bezoekers na een mooi afstandsschot van hen in de 83e minuut dat voorlangs ging en een koppoging van Martijn Ursem in de handen van de keeper van Hollandia-T belandde.
Hierdoor werd de eerste nederlaag dit seizoen jammer genoeg een feit.