HAUWERT - De start van de competitie 2019/2020 begon met de uitwedstrijd tegen Hauwert ’65 en vond onder zonnige omstandigheden plaats op een gerenoveerd veld.

De eerste kansen in deze wedstrijd waren voor de thuisploeg maar met behulp van Grasshoppers-verdediger Daan Stoop werden zij niet echt gevaarlijk. De eerste keer dat Grasshoppers gevaarlijk werd in de 14e minuut redde de keeper op een inzet van Jim Roodhof ten koste van een corner. Deze corner leverde vervolgens geen enkel gevaar op. Hierna waren er weer wat mogelijkheden voor Hauwert, maar echt gevaarlijk werden ze niet mede door het keeperswerk van Grasshoppers-keeper Menno Rohof. Ook deed Grasshoppers het in deze periode rustig aan en werd de bal achterin vaak risicoloos rondgespeeld Nadat een poging van Maarten de Wit in de 30e minuut over de kruising bij de Hauwert-keeper was gegaan kwam men acht minuten later toch op voorsprong. Na een bal van Steven de Boer richting achterlijn werd deze door de instormende Jord Langedijk tegen de paal geschoten, echter de terugspringende bal werd alsnog door Jeroen Ursem binnen gewerkt. Op slag van rust werd de score nog verdubbeld door Jim Roodhof die een lage voorzet van Jord Langedijk al zittend op het nieuwe gras achterover koppend tussen de palen wist te krijgen.

De tweede helft begon met twee corners op rij voor Hauwert, maar beide keren wist Grasshoppers-keeper Menno Rohof zijn doel schoon te houden. In de 51e minuut werd het 0 – 3 voor Grasshoppers door Jord Langedijk nadat Steven de Boer goed aflegde op de meegelopen medespeler en de bal keurig in het doel schoof. Even later redde de keeper van Hauwert op een inzet van Grasshoppers-speler Jim Roodhof nadat die de bal had ontvangen van Steven de Boer. Grasshoppers kwam in de 71e minuut goed weg toen Grasshoppers-keeper Menno Rohof na een corner een keer mis zat en een Hauwert-speler daardoor op doel kon koppen. Gelukkig was het torn Maarten de Wit die van de lijn kon redden. Grasshoppers echter werd na dit moment wat sterker en probeerde de score wat op te voeren echter werd in die periode veelvuldig teruggefloten wegens vermeend buitenspel. In de 77e minuut dacht men uiteindelijk de vierde goal te kunnen tellen maar weer werd het doelpunt dat nu wel viel afgekeurd. Steven de Boer die scoorde na een op hem teruggetrokken bal door Dave Ursem zou buitenspel hebben gestaan. Hierna zakte het tempo dat even prima was weer tot in de 87e minuut het toch 0 – 4 werd door Steven de Boer na een pass van de ingevallen Nicholas Dempsey en die bal keurig onder de keeper van Hauwert ’65 doorschoof.