HOOGWOUD - Op een goed geprepareerd veld kon deze zondagmiddag ondanks de lichte vorst van de afgelopen nacht toch de thuiswedstrijd tegen SEW uit Nibbixwoud plaatsvinden. Nadat SEW de laatste wedstrijden veel punten had laten liggen probeerden zij er nu weer met de winst van door te gaan.

Dit bleek al meteen in de 2e minuut, maar na een subtiel lobje over Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan heen lukte het hem snel omdraaiend alsnog te redden. Even later verdween een poging van SEW uit een vrije trap net over de lat en in de 20e minuut kopte men na een corner net naast het doel.
Grasshoppers dat tot dan toe slechts een klein kansje via Dave Neefjes had geschapen welke uiteindelijk niets opleverde bleef onder druk staan en kon na een scrimmage voor het Grasshoppers-doel uiteindelijk voor opluchting zorgen.

In de 34e minuut probeerde een SEW-speler met een poging van eigen helft Jaap Zwaan te verschalken maar deze wist deze voor de doellijn op te vangen. Pas tegen de rust wist Grasshoppers zich enigszins van die druk te ontworstelen maar een schotpoging van Steven de Boer ging naast en na een rush van Erwin Mol van achteruit en diens voorzet werd deze bal door Dave Neefjes volledig gemist. Maar de voorsprong van Grasshoppers kwam er ver in blessuretijd van de eerste helft dan toch door Jim Roodhof die een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied ineens binnen schoot. Deze vrije trap werd gegeven na het vastpakken van Grasshoppers-aanvaller Dave Neefjes.

In de tweede helft begon Grasshoppers meteen een stuk fanatieker en zette het SEW danig onder druk maar een vrije trap van Steven de Boer kon worden opgepakt door de SEW-keeper en Jeroen Ursem kopte de bal naast na een voorzet vanaf de achterlijn door Dave Neefjes. Even later lukte het niet om tot scoren te komen toen dezelfde Dave Neefjes op doel af mocht gaan en uiteindelijk ver naast schoot.

Na een poging tusssendoor van SEW welke naast ging kwam Grasshoppers in de 72e minuut op 2 – 0 door Steven de Boer die na een vrije trap van Jim Roodhof vanaf de rand van het strafschopgebied die in de SEW-muur belandde het meest alert reageerde op de terugspringende bal. Op inzet wist hij de bal te veroveren en alsnog achter de mopperende SEW-keeper te schieten. Na weer een poging van SEW in de 79e minuut welke naast het doel verdween moest de keeper van SEW drie minuten later naar de hoek bij een schotpoging Martijn Ursem om te redden en verdween een kopbal van Thomas Groot over na een mooie voorzet van Dave Neefjes.

Door de zege klimt Grasshoppers naar de vierde plek in de 3e Klasse A en gaat het komende zondag op bezoek bij hekkensluiter Texel '94.