NIBBIXWOUD - Na het 0 -0 gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen Winkel was deze keer de wedstrijd in Nibbixwoud tegen SEW op sportaccommodatie de Dres.

In de eerste twintig minuten van deze wedstrijd was SEW dat de meeste kansen kreeg maar na twee corners op die niets gevaarlijks opleverden was het in de 10e minuut Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan die in actie moest komen na een vrije trap die direct op doel werd geschoten. Echter in de 20e minuut ging een poging van een SEW-aanvaller naast.In de 23e minuut ontstond de eerste mogelijkheid voor Grasshoppers maar Thijs Kruijssen kon de bal niet onder controle brengen toen de bal door Dave Neefjes op hem werd gelegd. Hierdoor kon de SEW-keeper redden. Ook lukte het even later niet een voet te zetten tegen een bal die voorlangs het doel van de SEW-keeper ging en ging weer een mogelijkheid verloren.Na een te slappe inzet van Mick Roodhof in de 29e minuut die door de SEW-keeper gestrekt werd gered kreeg SEW in de 32e minuut een vrije trap toepgekend na een overtreding op 26 meter van het doel. Maar weer werd er direct door een SEW-er op doel geschoten en werd het een prooi voor Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan. Vijf minuten later kwam Thijs Kruijssen nét te laat na een hoge bal van Gerco Man en kon de keeper van SEW de bal plukken. Zodoende brak de rust aan met een 0 – 0 stand mede omdat beide ploegen in de eindpass vaak in gebrek bleven en daardoor ook veelvuldig mogelijkheden voortijdig strandden.

In de tweede helft in de 48e minuut was de eerste kans voor Grasshoppers maar Thijs Kruijssen miste toen de bal op hem was gelegd door Dave Neefjes. Een minuut later had Grasshoppers geluk dat SEW niet profiteerde toen een bal voorlangs werd geschoten en niet werd binnen gewerkt. In de 52e minuut kon Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan in twee keer voor opluchting zorgen na een corner die ineens op hem werd geschoten. Na een puntertje van Thijs Kruijssen die door de keeper van SEW werd gered was het in dezelfde 57e minuut wel raak voor SEW doordat de Grasshoppers-verdedigers op dat moment niet allen op hun post waren. Na een lange bal van achteruit kon de SEW-topscorer toen alléén op doel afgaan en met een harde schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied passeerde hij Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan.
In de 68e minuut van de wedstrijd kreeg SEW weer een goede mogelijkheid nadat Erwin Mol de strijd om de bal had verloren maar gelukkig voor Grasshoppers schoot de SEW-aanvaller over. Na dit moment kreeg Grasshoppers nog wat kansen maar Carlo Blank schoot van ver over en na goed doorgaan van invaller Martijn Ursem en zijn pass op Luka Vogel schoot deze over. Ook lukte het Thomas Groot niet om te scoren want op zijn inzet in de 81e minuut redde de keeper van SEW fenomenaal evenals in de rebound op de inzet van Luka Vogel. Maar toch leek Grasshoppers nog een punt uit Nibbixwoud mee te nemen want in de 89e minuut scoorde Mick Roodhof achterover koppend na een vrije trap van Nicholas Dempsey. Maar helaas vér in blessuretijd scoorde SEW alsnog een keer en werd het 2 – 1 na een “slippertje” van de bijna foutloos spelende Erwin Mol en werd de late invaller van SEW de gevierde man.