DEN BURG - Nadat de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was gewonnen speelde het vlaggenschip van Grasshoppers zijn volgende wedstrijd tegen Texel ’94 op het eiland Texel. Speciaal hiervoor had de Club van Honderd hiervoor een bus geregeld waarmee met 52 leden de wedstrijd op sportpark Den Burg-Zuid werd bezocht.

In de 10e minuut van deze wedstrijd de eerste kans voor Grasshoppers-aanvaller Thijs Kruijssen. Echter hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper van Texel kon redden. Een vijf minuten later verdween een poging van Mick Roodhof vanaf de zijkant voorlangs het doel en een mooi schot van Martijn Ursem werd door de ook jeugdige keeper van Texel uit de kruising weggetikt ten koste van een corner die geen gevaar opleverde.Na een afgekeurde treffer in de 25e minuut van Thomas Groot kreeg Thijs Kruijssen even later weer de mogelijkheid te scoren echter weer werd het een prooi voor de keeper van Texel omdat hij de bal op het “snellopende” veld veel te ver voor zich uit speelde.Nadat in de 37e minuut een corner van Jim Roodhof direct in de handen van de Texel-keeper was verdwenen werd vijf minuten later eindelijk het grote veldoverwicht in een doelpunt uitgedrukt. Na een pass van Daan Stoop naar de zijkant op Mick Roodhof werd diens voorzet goed er voor komend door Thomas Groot in de verre hoek geplaatst.Voor rust werd het nadat Thijs Kruijssen een voorzet van Mick Roodhof had naast geschoten nog 0 – 2 voor Grasshoppers. Weer door Thomas Groot die met een hard schot op doel een langlopende Grasshoppers-aanval uiteindelijk doeltreffend besloot.

Ook in de tweede helft was de eerst kans voor Grasshoppers maar na een voorzet van Martijn Ursem was de Texel-keeper Thomas Groot de baas. Dezelfde Thomas Groot kreeg na goed doorgaan weer een prima kans maar alléén voor doel komend wilde hij de bal mooi binnendraaien, wat mislukte. Twee minuten later de eerste mogelijkheid voor Texel maar Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan verwerkte deze tot corner welke vervolgens geen gevaar opleverde. Zo rond de 60e minuut leverden pogingen van Grasshoppers-zijde wederom geen doelpunten op nadat eerst Martijn Ursem zijn poging naast zag gaan en ook een schot over het Texel-doel ging. In de 65e minuut leverde ook een inzet van Shane Knijn niets op want de door Thomas Groot op hem gespeelde bal redde de Texel-keeper weer. In deze helft speelde het Texel-team wat meer op de helft van Grasshoppers alhoewel ze niet echt gevaarlijk werden. Dit kwam mede doordat Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan ook niet zijn beste wedstrijd speelde en enige corners knullig weggaf die overigens van elk gevaar ontstoken bleven.In de 43e was het invaller Dave Neefjes die werd afgetroeft door de Texel-keeper die nét iets eerder bij de bal was na een voorzet van Shane Knijn waardoor het bij 0-2 bleef. Hierin leek vlak voor het eindsignaal toch nog verandering te komen maar Jim Roodhof schoot in vrije positie na een voorzet van Nicholas Dempsey tegen de paal. Met de drie punten die konden worden bijgeschreven voor Grasshoppers in de tas werd de boottocht na een derde helft in de gezellige kantine om 16.30 uur weer aanvaard.