HOOGWOUD - Grasshoppers-VVW leek zondag op 0-0 af te stevenen, maar in de uiterste slotfase wisten beide ploegen toch te scoren.

In deze wedstrijd waren de eerste kansen voor de bezoekers en speelde Grasshoppers in die fase héél slordig en zonder overtuiging. In de 5e minuut ging een poging van VVW over het doel van Grasshoppers-keeper Menno Rohof en vijf minuten later moest hij wel reddend optreden na een schot uit een vrije trap vanaf zo’n 30 meter van het doel. Ook in de 17e minuut pakte Rohof een vrije trap ineens genomen uit de lucht.

In de 25e minuut de eerste goede mogelijkheid voor Grasshoppers maar Thijs Kruijssen schoot over na een mooie voorzet van Mick Roodhof. Even later schoot Steven de Boer in de rebound over nadat Thomas Groot na een voorzet van Martijn Ursem miste. Vlak voor rust werd een inzet van Thijs Kruijssen na voorbereidend werk van Steven de Boer gered door de keeper van VVW waardoor de stand 0-0 bleef aan het einde van deze teleurstellende eerste helft.

In de tweede helft startte Grasshoppers wat agressiever en kwam in de 50e minuut plots de eerste kans maar de keeper van VVW kon een poging van Mick Roodhof vanaf de achterlijn net over tikken. De corner die daardoor volgde leverde geen gevaar op. In de 56e minuut redde Grasshoppers-keeper Menno Rohof op een slappe inzet van een VVW-aanvaller en even later werd verdween een poging van hen na een goede voorzet vanaf de achterlijn uiteindelijk over de kruising.

Grasshoppers trachtte met nog een half uur te gaan toch nog de zege te pakken hoewel er ook veel mis ging door foute passes. Maar in de 68e minuut redde de keeper van VVW bij een inzet van Jeroen Ursem en werd even later een inzet van Ursem geblokt door de VVW-verdediging. Verder probeerde VVW het spel te beïnvloeden door regelmatig blessures aan te wenden wat redelijk lukte. Na een bijna eigen goal van VVW en vervolgens de corner voor Grasshoppers niets opleverde kreeg Erwin Mol onverwachts de kans om te scoren na een corner van Jeroen Ursem en een bal die bij de 2e paal voor zijn voeten kwam. Kennelijk te onverwachts dat hij naast schoot.

Maar in de 84e minuut leek het te gaan lukken toen Daan Stoop op twee meter van doel de bal ontving van invaller Nicholas Dempsey. Maar te gehaast wist hij die bal over het doel te krijgen. In de 90e minuut leek Grasshoppers ook nog de deksel op zijn neus te krijgen toen Grasshoppers-keeper Menno Rohof een fout vanaf het middenveld trachtte te herstellen door de bal eerst weg te koppen en toen zag dat dit niet voldoende was nog meer uit zijn doel te komen. Echter dat laatste mislukte : hij kwam nét te laat waarna een VVW-speler vanaf bijna de middenlijn de bal in het verlaten doel kon schieten. In blessuretijd en vlak tegen het einde werd het echter toch nog 1 – 1 door een doelpunt van Erwin Mol na een bal van Nicholas Dempsey. Hierdoor werd dus toch nog een gelijkspel behaald wat de verhoudingen over de gehele wedstrijd gezien uiteindelijk goed weergaf.