HOOGWOUD – Deze zondag stond het inhaalduel en tevens de strijd om de bovenste plaatsen tegen VIOS-W op het program en gelijk de mogelijkheid om zich te “revancheren” van de eerste nederlaag deze competitie van een week geleden.

Maar de eerste kansjes in de wedstrijd waren voor VIOS-W maar Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan redde ten koste van een corner na een vrije trap van de rand van het strafschopgebied en deze corner leverde vervolgens geen gevaar op. In de 7e minuut verdween een poging van hen over het Grasshoppers-doel.

Na een vrije trap van Steven de Boer die over het doel verdween kwam Grasshoppers in de 16e minuut op voorsprong door Thijs Kruijssen die nadat hij de bal van Steven de Boer had ontvangen niet hard maar zuiver met de punt van de schoen langs de VIOS-W keeper schoof.

Enige minuten later kreeg Grasshoppers na een scrimage en een corner van VIOS-W voor het Grasshoppers-doel waarbij men goed weg kwam een aantal mogelijkheden om afstand te nemen van zijn tegenstander. Maar schoten van Thijs Kruijssen en ook Dave Neefjes verdwenen nét langs de verkeerde kant van de VIOS-W-doelpaal.

Even later ging weer een kans verloren toen Mick Roodhof alléén op doel afgaand te ver van doel werd gedreven en hoog over schoot terwijl ook een schot van Steven de Boer na een scrimage ook weer nét naast het doel verdween. Ook lukte het Steven de Boer het ook in de 50e minuut te scoren na een ingooi van Thijs Kruijssen en een mooie doorkopbal van Dave Neefjes. Maar een minuut later werd het toch 2-0 door Luka Vogel die na een corner van Jeroen Ursem bij de tweede paal staand de bal binnen wist te schieten.

Na dit moment kwam VIOS-W iets meer uit zijn schulp en probeerde wat aan de stand te doen echter de verdediging van Grasshoppers stond als een huis en vele aanvallen van hen werden in de kiem gesmoord. In de 73e minuut lukte het de ook goed spelende Steven de Boer tot tweemaal toe weer niet om te scoren want eerst redde de VIOS-keeper met de hand en even later me de voet. Grasshoppers bleef doorgaan en het werd een minuut later toch 3 – 0 voor de groenhemden door de tweede goal van Luka Vogel want na een balletje van Thomas Groot en na tussenkomst van Thijs Kruijssen wist hij goed inkomend de bal schitterend achter de VIOS-W-doelman te krijgen. Na een bal van VIOS-W die goed werd geplukt door Grasshoppers-keeper Jaap Zwaan waren er in de slotminuten van de wedstrijd weer kansen voor Grasshoppers maar op schoten van o.a. Jeroen Ursem, Thijs Kruijssen en wederom Steven de Boer liet de keeper van VIOS – W zich niet voor de vierde keer deze wedstrijd verschalken.

Hierdoor bleef het 3-0 in het voordeel van Grasshoppers en konden er dus weer drie punten worden bijgeschreven.