Abbekerk – De Valken speelt komende zondag op bezoek bij ALC de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Eerder dit seizoen werd het duel afgelast, maar komende zondag mag de ploeg van coach Martin Glim de jacht op de top drie voortzetten.

In gesprek met Martin Glim wordt duidelijk dat het toch wel een verrassend seizoen is. “We hebben een jonge groep en hebben veel wedstrijden gespeeld met een gemiddelde leeftijd van onder de eenentwintig jaar” aldus de hoofdtrainer die dus over een erg jonge ploeg beschikt. Des te knapper zijn de huidige prestaties van de ploeg uit Venhuizen.

De Valken bezet met 23 punten de vierde positie in de vierde klasse B. De achterstand op de nummers twee en drie bedragen respectievelijk zeven en vijf punten, maar de Valken heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. En dus is de kans om die verschillen minimaal te maken aanwezig.

Komende zondag speelt de ploeg van Glim in Abbekerk op bezoek bij de nummer tien ALC. De ploeg is bezig aan een goede reeks. Nadat DWB en Kwiek’78 werden verslagen werd afgelopen zondag verdienstelijk gelijk gespeeld op bezoek bij Always Forward.

“In deze vierde klasse zijn er geen makkelijke wedstrijden. ALC zit in een goede fase dus ik verwacht dat we vol aan de bak moeten voor een goed resultaat” blikt de oefenmeester vooruit op het duel van zondag.

Intentie om te verlengen
De Valken hoopt dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. “En we hopen op een periode” aldus Glim.

Glim is net zoals andere coaches in gesprek over contractverlenging. “We zijn in gesprek, de intentie is door beiden partijen uitgesproken om door te gaan. Voor de Valken en coach Martin Glim te hopen dat dit seizoen positief wordt afgesloten, te beginnen met een overwinning komende zondag op bezoek bij ALC.