ZWAAG - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Hovocubo gelijk gespeeld tegen ZVV Den Haag (5-5). 'Een gewonnen punt als je kijkt naar het scoreverloop en de situatie waarin wij zitten, maar twee verloren punten als men kijkt naar de kansenverhouding deze wedstrijd', sprak trainer/coach Rudy Monden na afloop.

De Hoornse formatie zit qua personele bezetting nog steeds in zwaar weer. De korte winterstop heeft daar helaas geen verbetering in gebracht. Zo kon Monden tegen Den Haag niet beschikken over Benthe Huijsman, Chelly Drost, Samya Hassani en Bouchra Ait L'Hou en zag hij halverwege de wedstrijd ook nog eens Marjan Brouwer uitvallen met een blessure.

Met slechts twee wissels begon Hovocubo dan ook aan de wedstrijd.De eerste helft werd een doelpuntrijke met liefst zeven doelpunten waarbij de thuisploeg ook nog een handvol kansen om zeep hielp. 'We hadden het betere van het spel en de beste kansen, maar goed wij maken ze niet, en Den Haag dat erg voorzichtig en verdedigend klein speelde sloeg wel op de juiste momenten toe', aldus Monden. Na tweemaal op achterstand te zijn gekomen, Marjan Brouwer zorgde voor de gelijkmaker, komt de thuisploeg na een klein kwartier voor het eerst op voorsprong na doelpunten van Eke Wardenaar en Suzanne Deckers. Een tweede doelpunt van Lisanne Vermeer en een treffer van Priscilla de Vos buigen dat echter weer om waardoor de Haagse formatie met en 3-4 voorsprong gaat rusten.

Met het uitvallen van Brouwer beschikt Monden in de tweede helft nog slechts over één wissel, maar zijn ploeg geeft alles om toch weer langszij te komen, waarbij de tegenstander het stelselmatig compact en klein houdt. Door vlak voor tijd met een meevoetballende keeper te spelen hoopt Hovocubo alsnog de bakens te verzetten, maar een ongelukkig moment van Deckers die de bal in eigen doel schiet betekent de 3-5 en zo lijkt de wedstrijd verloren. Niets is echter minder waar want de thuisploeg raapt zich nog eenmaal op door via Tamira van Heerwaarden een aansluitingstreffer te maken te maken en met tien seconden op de klok zelfs de gelijkmaker door een eigen doelpunt.

'En dan ben ik na afloop toch ongelooflijk trots op die meiden door wat zij qua inzet presteren met deze kleine groep', zo verklaart Monden. 'Ik eis veel van ze, maar ze zijn vandaag tot het gaatje gegaan en zelfs nog even verder.' Met de blessure van Brouwer erbij zegt de oefenmeester weer de hele week te mogen puzzelen over hoe men volgende week koploper KTP Nieuw Roden denkt te gaan bestrijden. 'En geloof me, ik heb puzzels van 10.000 stukjes gemaakt die makkelijker zijn'