NIBBIXWOUD - Handbalster Floor Smit keert komend seizoen weer terug bij Westfriesland SEW. De opbouwster, die ook uitstekend op de cirkel uit de voeten kan, komt over van Garage Kil/Volendam.


Smit (24) stopte na het seizoen 2017-2018 met handbal om diverse redenen. Een drukke baan als fysiotherapeut, een masteropleiding, en een langdurige schouderblessure zorgde voor een afnemend plezier. Toch deed SEW aan het eind van het seizoen weer een beroep op haar toen men met succes via de nacompetitie degradatie wisten te voorkomen.

Het teruggekeerde plezier zorgde ervoor dat Smit de zomer daarna de overstap naar Volendam, een ploeg die inmiddels vijf keer op rij was gepromoveerd. Omdat de uit Obdam afkomstige Smit inmiddels in Volendam woonde een logische stap. Het werd zoals ze het zelf noemt een "roerig jaar". Nadat SEW toenadering zocht en zij enkele goede gesprekken voerde met coach Arthur Langedijk is de terugkeer daar.

Op de Facebook-pagina van SEW laat de handbalster weten: ‘Erg blij ben ik om weer terug te keren naar de SEW familie. Na een roerig jaar bij Volendam, zal ik mij weer gaan inzetten bij de club waar ik al vele mooie jaren heb beleefd.

De toenadering die SEW heeft gezocht en de opvolgende gesprekken met Arthur hebben mij overgehaald deze stap te maken. Er ligt in Nibbixwoud een mooi plan, waarbij afgelopen seizoen een mooie voorbode is geweest. In dit plan heb ik veel vertrouwen en daar sluit ik me dan ook graag bij aan!’