HOORN/ZWAAG/BLOKKER - Al 15 jaar doen 200 inwoners van Hoorn en Zwaag mee aan fitness voor ouderen. Om dit te vieren bracht wethouder Ben Tap op woensdag 5 april een bezoekje aan de sportieve 70-plussers in woon- zorgcentrum Westerhaven en deed hij een lesje mee. Wie benieuwd is naar deze lessen kan vrijblijvend informeren.

Rust roest en bewegen is gezond. Dit zijn heel bekende uitspraken en o zo waar. En niet alleen voor de jeugd maar vooral voor de oudere jongere van 70+ is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Fitness helpt om dat onder professionele begeleiding goed te doen. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en Wilgaerden werken hierin samen.

Lang fit
In 5 verschillende verzorgingshuizen in Hoorn, Zwaag en Blokker zijn er wekelijks lessen in een speciaal daarvoor ingerichte fitnessruimte. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en is bedoeld voor buurtbewoners en bewoners van het huis. Deze lessen bestaan uit oefeningen op verschillende fitnessapparaten die ervoor zorgen dat iemand dagelijkse bewegingen zoals traplopen, boodschappen tillen, was ophangen makkelijker en langdurig zelfstandig kan doen. Belangrijk is natuurlijk wel om wekelijks aan de lessen mee te doen. De lessen worden afgesloten met een kwartier gymnastiekoefeningen op en achter de stoel ter bevordering van de lenigheid en conditie.

Succes
Deze formule is in de afgelopen 15 jaar een groot succes gebleken. Sinds 1 april 2002 vinden zo’n 200 70-plussers hun weg naar Westerhaven, het Avondlicht, de Perelaar, het st. Jozefpark en het gezondheidscentrum Betje Wolff en komen daar weer fit vandaan.

Interesse?
Bent u benieuwd of het fitness voor ouderen ook iets voor u is, neem dan contact op met Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200 of sportopbouwwerk@hoorn.nl.