PETTEN – FC Medemblik heeft het jaar 2016 op fraaie wijze afgesloten. In de vijfde klasse A won de formatie van coach Armand Hoffman met 0-8 op bezoek bij Petten en gaat zo als nummer drie de winterstop in.

In de eerste helft wist Tom Tijsseling de openingstreffer te maken. Na doelpunten van Mike Roozendaal en Martijn Loos wist Tijsseling opnieuw te scoren wat zorgde voor een 0-4 ruststand. Een comfortabele voorsprong, iets wat coach Armand Hoffman logischerwijs tevreden stelt: “Veel spelers waren ziek, niet fit of op vakantie en dus afwezig” aldus Hoffman die daardoor beroep moest doen op andere spelers, waaronder A – Junior Sjoerd Bijlstra. “De jongens die invielen voor de afwezige spelers hebben laten zien goed mee te kunnen” aldus de coach.

“We speelden op hun helft en hebben niks weggegeven, en dat met een heel jong team” blikt Hoffman tevreden terug. In het tweede bedrijf wist Martijn Loos zijn tweede van de middag te maken en zo de stand op 0-5 te zetten. Daan Bood wist de 0-6 te maken en met Mike Roozendaal wist ook weer te scoren. Daardoor werd de score steeds mooier voor de bezoekers. Petten wist na de zevende goal van Medemblik te scoren, alleen was deze in eigen doel waardoor de eindstand op 0-8 werd bepaald.

De monsterzege geeft het verschil tussen de bovenste ploegen en de onderste ploegen duidelijk weer. Dat neemt niet weg dat Armand Hoffman op zijn hoede is “De laagvliegers kunnen er wel voor zorgen dat je een misstap kan maken door onderschatting” verwoord de coach het gevaar.