MEDEMBLIK - De vrouwen van FC Medemblik lijken steeds dichterbij handhaving in de tweede klasse te komen. Zondag wist de ploeg te stunten door titelkandidaat Winkel met maar liefst 6-0 terug te wijzen.

'Vandaag hadden wij de vorm weer', sprak een blije aanvoerster Madelon Keet na afloop. De middenveldster doelde daarmee op de matige wedstrijd van een week eerder bij Alcmaria Victrix (3-3) terwijl men juist na de winterstop in een prima vorm stak. Tegen Winkel leek echter alles te lukken, en dan met name in de tweede helft. Bij rust was het immers 0-0 al was de thuisploeg toen ook al de betere partij.

Na de pauze ging de ploeg door met kort en fel te dekken om de tegenstander de wil op te leggen. Keet opende vervolgens zelf het doelpuntenbal met een afstandsschot die over keepster Groot in het doel verdween. Vanaf toen veranderde alles wat de thuisploeg deed in goud. Binnen drie minuten hadden Ardine Tijsseling en Gabriella Stroet de score al naar 3-0 gespeeld, en Winkel liep alleen nog maar achter de feiten en achter de tegenstanders aan. Stroet scoorde nog tweemaal en tussendoor pikte Tijsseling haar tweede goal van de middag mee.

'Alles vloog er vandaag in, maar we zijn ook gewoon de hele wedstrijd betere geweest dus dik terecht', aldus Keet. Met de zege nam FC Medemblik niet alleen sportieve revanche op Winkel, het eerste duel ging immers met 7-0 verloren, maar deed het ook goede zaken in de strijd om nacompetitie te ontlopen aangezien drie concurrenten verloren. Pas op zondag 5 mei speelt de ploeg de volgende wedstrijd, uit bij hekkensluiter WVC. Mocht de ploeg daar winnen is handhaving al zo goed als zeker.

FC Medemblik VR1 - Winkel VR1 6-0 (0-0)
1-0 Madelon Keet
2-0 Ardine Tijsseling
3-0 Gabriella Stroet
4-0 Gabriella Stroet
5-0 Ardine Tijseling
6-0 Gabriella Stroet