DEN HELDER - FC Den Helder heeft zich prima hersteld van de smadelijke nederlaag een week eerder tegen Kleine Sluis. De ploeg van trainer John Dobma, die bekend maakte met zijn laatste seizoen in Den Helder bezig te zijn won met 2-0 van Spartanen.

Het was een terechte overwinning voor de thuisploeg die scherp begonnen. Nadat Duco Swart al de lat had geraakt bleek een uithaal van Bas van Steinvoorn halverwege de eerste helft te machtig voor keeper Ebbelaar. De thuisploeg kreeg nog een paar kansen, maar doordat het vizier niet op scherp stond bleef het lang spannend. Tegenstander Spartanen liet zich vervolgens na de rust wat meer gelden, maar niet voor het eerst dit seizoen was keeper Jelmer Philip weer een van de beteren aan Helderse kant. Aanvoerder Kenny Gerssen zorgde vervolgens in de uiterste slotfase voor opluchting door de 2-0 te maken.