ENKHUIZEN - In de Tweede Klasse A is West Frisia het voetbaljaar 2020 tegenvallend begonnen. Waar het de wedstrijd tegen FC Den Helder in de eerste helft al in het slot had moeten gooien verspeelde men de zege in een paar minuten en ging de ploeg van trainer John Dobma met de drie punten naar huis (1-2).

Een handvol kansen kreeg de thuisploeg in de eerste helft, maar men wist alleen te scoren vanaf elf meter toen er een overtreding werd begaan op Edwin Jansen en Brian Kaagman vanaf de stip koelbloedig bleek.

Zelfs na de rust kreeg de ploeg van Dennis van der Leek nog kansen om de score te verdubbelen, maar het liep geheel anders. Met nog twintig minuten op de klok nam FC Den Helder meer initiatief en nadat Van Steinvoort op de lat schot was Daan van Doorn er als de kippen bij om de gelijkmaker achter Smit te schieten. Nauwelijks bekomen van de schrik strafte Kenny Gerssen balverlies van de Enkhuizer ploeg af met de 1-2 en bij die stand bleef het ook omdat keeper Philip in de slotfase met een magnifieke redding Dammers van het scoren afhield.