HOORN – Op zaterdag 3 maart komt Eyevan Danenberg in actie tijdens Glory 51. De kickbokser kende sportief gezien een sterk 2017, al begon het vorige jaar minder, aangezien de kickbokser kampte met motivatie problemen. Nu, begin 2018, kijkt de Hoornse vooruit. “Met pijn en moeite is het gelukt, maar ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt om door te gaan”.

Met een kop thee neemt Eyevan Danenberg plaats op de bank in zijn woonkamer. 2017 was voor de Hoornse sportief een goed jaar. Toch had het niet veel gescheeld, of Danenberg had besloten te stoppen. “In het begin had ik motivatie problemen, ik had er niet zo veel zin meer in” vertelt de kickbokser. “Je moet echt heel veel doen voor weinig partijen”. Toch ging de 25-jarige door. “Ik heb veel gesproken met vrienden, familie en mijn trainer. Daarna heb ik rust genomen, even niet trainen en geen verplichtingen”.

Cruciaal
Zijn gevecht van afgelopen september was cruciaal. “Als ik die had verloren, was ik misschien gestopt”. De partij ging echter goed. “Toen was ik weer terug, en zat ik weer lekker in mijn vel”. Naast het mentale aspect was de overwinning ook belangrijk voor het sportieve vervolg. Danenberg, die voor Glory vecht, kreeg in december een nieuwe partij en ook deze werd winnend afgesloten. Het was het slotstuk van een bewogen jaar, met uiteindelijk twee prachtige resultaten. Beiden partijen werden gewonnen, en de knop werd omgezet waardoor Danenberg ook in 2018 als kickbokser doorgaat. “Met pijn en moeite is het gelukt, maar ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt om door te gaan”.

Terwijl de muziek door de woonkamer van zijn ouderlijk huis klinkt, kijkt Danenberg vooruit. Kampioen worden van Glory is het doel waar de kickbokser dit kalenderjaar voor gaat in “Dat is wat ik echt wil”.

Dichtbij
Om kampioen te worden zal Danenberg op 3 maart alles uit de kast moeten halen. Dan staat Glory 51 op het programma. In Ahoy in Rotterdam vindt het kickbokstoernooi plaats. Danenberg: “Als ik die op mijn naam kan zetten dan kan ik heel snel voor de titel vechten. Dan ben ik echt heel dichtbij”. Om te winnen zal de Hoornse kickbokser dan wel moeten afreken met de Fransman Jimmy Vienot.

Groots
Het evenement op 3 maart zal groots worden. “Onder meer Badr Hari vecht er, dus het zal supervol zijn. Als ik dat toernooi win, dan gaan er mooie dingen komen”. Het zal een zware strijd worden, aangezien Danenberg twee gevechten op één avond zal moeten winnen. “Ik heb liever één gevecht op een avond. Je weet ook nooit hoe je eruit komt. Het kan zijn dat je blessures of veel pijn hebt, maar ook dat je weinig hebt” vertelt de kickbokser.

Richting dat toernooi staat de week van de 25 jarige veelal in het teken van trainen. “Maandag twee keer, dinsdag twee keer, woensdag twee keer donderdag twee keer, vrijdagavond één keer en dan zondagochtend nog een keer” somt Danenberg zijn aantal trainingen op. “Ik sport nu volle bak tot aan maart”.

Is het realistisch om te denken dat je dit jaar al kampioen zou kunnen worden?
“Dat zou dit jaar zeker kunnen. Wel aan het einde van het jaar natuurlijk. Als ik mijn partijen blijf winnen, dan is het mogelijk, en dan gaat het ook gebeuren”.

Je tegenstanders zijn gewaarschuwd?
“Ik heb er alle vertrouwen in, en voel me goed. Ik ben klaar voor alles en iedereen. Ik kom eraan”.