WOGNUM - De handbalsters van SEW hebben het ook in de tweede wedstrijd tegen Hazena Kynzvart uit Tsjechië niet kunnen bolwerken en zijn uitgeschakeld in de EHF Cup. Net als een week eerder verloor de ploeg van trainer Michael Vijverberg met zeven punten verschil.


Men wist dat het in De Bloesem moeilijk zou worden om de in Tsjechië omgedaan te maken. De uitganspositie was dan ook winst, maar ondanks een goede start waarin de thuisploeg even een voorsprong nam liepen de Westfriezinnen voortdurend achter de feiten aan. Mede omdat het zelf regelmatig stuitte op de uitblinkende keepster aan Tsjechische zijde, Sabrina Novotna. De ruststand was dan ook 9-13 in het voordeel van de gasten.

Ondanks zes doelpunten van Isa op den Kelder liep Hazene Kynzvart ook na de rust beetje bij beetje verder uit en het duel eindigde dan ook in 23-30. Voor SEW rest dan ook vanaf heden de competitie waarin het moet proberen opnieuw een weg naar Europa te vinden ondanks een moeizame competitiestart. De nummer acht van de Eredivisie komt komende dinsdag alweer in actie als men V&L ontvangt.

Foto: Frank Brussel