HOORN - Ecstatic Dance is 20 jaar geleden ontstaan op Hawaii en wordt al jaren beoefend in grote steden over de hele wereld. Vanaf nu is er ook een Ecstatic Dance in West-Friesland en deze vindt een zondagochtend per maand plaats in Hotel Maria Kapel in Hoorn. Deze bewuste vorm van dansen is een fijne start van de dag en de moeite waard om een keer te proberen. Zondag 18 oktober is de eerstvolgende Ecstatic Dance in Hoorn.

Ecstatic Dance is een combinatie van meditatie in beweging en vrij dansen op een goede beat. Deze vorm ontstond toen de twee werelden van het ‘bewust dansen’ en de dj-cultuur met elkaar gecombineerd werden. De dansworkshop is op blote voeten, met alleen water en thee en zonder te praten. Dat kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst in stilte, dan kan het heel bevrijdend werken. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je je echt ín het moment voelt. Ecstatic Dance is voor mannen en vrouwen, voor jong én oud. Danservaring is niet nodig.

Programma

De ochtend wordt kort ingeleid en afgesloten door een host. Bij de start worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Je bent vríj om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens de 2 uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars ruimte op de dansvloer.

Maatregelen
Ook tijdens COVID-19 is het toegestaan om te dansen tijdens een workshop. Voor de Ecstatic Dance workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en er is genoeg ruimte voor ieder om te dansen in een persoonlijke ruimte. Ook is er een routing aanwezig tijdens de workshop in Hotel Maria Kapel.

Hotel Maria Kapel
Hotel Maria Kapel (HMK) is een artist-in-residence, tentoonstellingsruimte en cinema voor hedendaagse beeldende kunst in het stadscentrum van Hoorn. De studio/expositieruimte van HMK is een vroeg zestiende-eeuwse kapel, omringd door een semi-private binnentuin. In deze kapel wordt Ecstatic Dance Hoorn georganiseerd.

Nieuwsgierig?
Dans mee op zondag 18 Oktober 2020. De zaal gaat open om 10.00 uur en om 12.30 uur is het afgelopen. Geen afleiding en geen telefoons, maar wel onbeperkt water en thee en je even helemaal vrij voelen op de dansvloer. Dat kan voor €17,-. Graag vooraf reserveren via www.ecstaticdancehoorn.nl (beperkt aantal plaatsen i.v.m. corona maatregelen). Locatie Hotel Maria Kapel, Korte Achterstaat 2A in Hoorn.