DE WEERE - DWB heeft zich in de derby tegen VVS '46 gerevancheerd voor de nederlaag die het eerder dit seizoen leed in Spanbroek. De ploeg van trainer Kees Koeman won op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil en had over fortuin niet te klagen: 1-0.

Dat de thuisploeg de wedstrijd met elf man kon uitvoetballen was al wonderlijk. Rechtsbuiten Jelle Groot ontvng zeven minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, maar omdat de scheidsrechter zijn administratie niet op orde had, en de eerdere gele kaart niet juist had genoteerd mocht Grooot blijven staan. De thuisploeg was daarvoor al, kort na rust, op voorsprong gekomen en had ook toen niet te klagen over het feit dat de grensrechter van VVS '46 zijn vlag naar beneden hield. Kevin Schouten leek immers buitenspel te staan alvorens hij de bal langs keeper Appel plaatste.

DWB bleef met de nodige strijd overeind al was verdediger Sjaak Schuit nog dichtbij de gelijkmaker met een kopbal van de lat. Door de zege klimt DWB over VVS '46 naar de negende plaats. Komend weekend zijn beide ploegen vrij, DWB zelfs twee weken. VVS '46 kan positie in de stand weer goedmaken in de inhaalwedstrijd bij DWOW op 18 februari.

Foto's: Cees Verhage Fotografie