OUDKARSPEL - Er zullen veel teleurgestelde gezichten zijn geweest in Oudkarspel. DTS wist na een 0-0 ruststand driemaal op voorsprong te komen, maar zag Zeevogels steeds langszij komen. En dus eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

DTS coach Jan Kramer moest het in deze wedstrijd stellen zonder de geschorste aanvoerder Martijn Feller en Matthijs Veenstra die eveneens een schorsing uitzat. Sjoerd Stammis en Dylan Bruin waren afwezig door een vakantie.

In de eerste helft waren er geen doelpunten te bekennen waardoor de 0-0 ruststand een logisch gevolg was. In de rust zullen beiden trainers overtuigend gesproken hebben, want de tweede helft leverde meer spanning op.

In het tweede bedrijf vielen de doelpunten namelijk als rijpen appelen. René Duijs wist de score in Langedijks voordeel te openen. De Egmondse bezoekers hadden niet lang nodig om de stand weer gelijk te trekken. Arjan van Langen trof snel na de 1-0 doel waarmee de 1-1 een feit was.

De 2-1 viel voor DTS via een vrije trap. Middenvelder Jeffrey Rispens mocht aanleggen en zag zijn schot via de onderkant van de lat al dan niet over de lijn gaan. Barry Mantel maakte aan alle onzekerheid een eind door de bal het laatste zetje te geven en daarmee een tweede voorsprong te pakken.

Ook na de tweede treffer van DTS kwam Zeevogels razendsnel terug in de wedstrijd. Wederom was het Arjen van Langen die de bal binnenschoot. Toen DTS via Risto van Lieshout de 3-2 wist te maken duurde het langer voor de bezoekers terugkwamen in de wedstrijd. De ervaren Frank Jong wist de 3-3 te maken waardoor DTS genoegen moest nemen met een gelijkspel.

DTS lijkt de aansluiting met de absolute top van de competitie voorlopig uit het hoofd te zetten. De komende weken zal de Langedijkse formatie alles op alles moeten zetten om een succesvolle reeks neer te zetten, te beginnen met de uitwedstrijd tegen WSV’30 van komende zondag.