HOORN - Hovocubo verloor dit seizoen pas één keer. Dat gebeurde in de uitwedstrijd tegen TPP. Afgelopen vrijdag bleken de Rotterdammers opnieuw een niet te nemen horde, 9-10.

Vooraf wist Hovocubo dat het geen gemakkelijke opgave zou worden om TPP te verslaan. In het eerste kwartier was dat echter niet terug te zien. Het resulteerde na vijftien minuten in een 0-6 tussenstand. Soufian Charraoui was de grootste kwelgeest voor de Hoornse ploeg door vier doelpunten te maken.

Powerplay
De grote achterstand was voor Sander van Dijk reden om Karim Mossaoui als vijfde veldspeler in te zetten. Het resulteerde in een viertal doelpunten aan Hoornse zijde. Via Yoshua St. Juste (2x), Mats Velseboer en Youssef Makraou werd de achterstand teruggedrongen. Doordat Charraoui tussendoor twee treffers binnenschoot stond het halverwege 4-8.

Net niet
Ondanks een comeback kon Hovocubo een nederlaag niet voorkomen. Zakaria Amrani scoorde dan wel driemaal, maar Charraoui was het scoren nog niet zat. De Rotterdammer bracht zijn totaal van de avond op zeven. Mossaoui en Youssef Makraou zorgden ervoor dat de achterstand tot één punt werd verkleind. Ondanks een legio aan kansen kwam de gelijkmaker er niet. ,,We zijn niet goed begonnen" zuchtte Mats Velseboer na afloop. Ook bij hem was er het besef dat de wedstrijd in het eerste kwartier werd verspeeld. ,,Je weet dat zij klein gaan staan. Wij zijn eigenlijk de betere ploeg en zij gaan counteren. Dat was hun goed recht en dat deden ze heel goed. Wij waren te slap daarin, echt dramatisch begonnen” vervolgt de Heerhugowaarder.

Dramatisch begin
Duidelijk is dat de nederlaag volledig te wijten valt aan het dramatische begin. ,,Daar is geen woord aan gelogen. Een ongelooflijk slecht begin. We speelden heel passief, weinig agressie, lef en overtuiging. Heel gezapig” baalde Sander van Dijk na afloop. ,,TPP heeft daar maximaal van geprofiteerd. Het liep voor geen meter vandaag. We hebben in een vroeg stadium met meevoetballende keeper gespeeld. Dat is onze enige redding geweest”.

Uiteindelijk knokte de ploeg zich met de vijfde veldspeler terug tot 9-10. Het leverde echter geen punten op. ,,Te beschamend voor woorden dat je het zo ver laat komen” besluit de coach.

Volgende week staat de kraker tegen ‘t Knooppunt op het programma. Velseboer: ,,Dan moet het het zeker beter, en dat gaat ook gebeuren”.