HOORN - Op vrijdag 7 februari speelde Hovocubo thuis in De Opgang tegen ZVV Volendam. Volendam, het hele seizoen al geplaagd door blessures, en speelde met een zichtbaar jonger team kreeg zoals verwacht de handen vol aan Hovocubo.

Na negen seconden was het al raak, 1-0 voor Hovocubo, die met een pass vanaf de rechterflank eenvoudig het weten af te maken. De goal werd gescoord door de uiteindelijke Man of the Match Appie Attahiri. In de 12e en 13e minuut wisten Saïd Bouzambou en Yoshua St. Juste de 2-0 en 3-0 te scoren. Bouzambou schoot vanuit een moeilijke hoek de bal keihard in de verre hoek. St. Juste opende effectief naar de linkerkant en schoot hem met zijn linkerbeen hoog en hard door het midden. Volendam had nog niet veel kansen gecreëerd (op een schot op de paal in de 15e minuut na), voornamelijk omdat Hovocubo direct druk zette op de bal na verlies van balbezit.

In de tweede helft ging Hovocubo erg sterk van start, St. Juste was in de 23ste minuut weer trefzeker. Faisel Mellah scoorde in de 27ste minuut, Amir Molkârâi en Bouzambou scoorden beiden in de 29ste minuut. Molkârâi met een intikker recht voor het doel waarbij hij wel keeper Jack Steur raakt die zichtbaar last had van zijn zij. De goal van Bouzambou was een vernietigende uithaal met zijn linkerbeen (zie foto) na een vrije trap van Mats Velseboer. Velseboer was zelf ook trefzeker in de 31ste minuut en Molkârâi maakte in de 34ste zijn tweede van de avond. Ook kreeg Volendam nog een flinke kans in dezelfde minuut als de goal van Molkârâi. In een counteraanval wisten ze echter het net niet te raken, de bal kwam voor de tweede keer op de paal. Keeper Dave Stet had een uitstekende avond en toonde zijn waarde in het team. Hij wist namelijk vier maal een één-op-één moment te stoppen.

Als afsluiter van de avond ging Levie Rood nog het doel in bij Hovocubo en werd ook meteen getest doordat Volendam meer kansen begon te creëren. Rood hield zijn doel schoon en dus sloot Hovocubo af met een onvervalste negenklapper.