WEST-FRIESLAND - Dit jaar vindt de Nationale Sportweek voor de derde keer plaats in het najaar, namelijk van 15 t/m 29 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Veel sportverenigingen starten hun nieuwe seizoen in de maand september, waar deze week nagenoeg mee samen valt. De Sportweek kan een goede gelegenheid zijn om verenigingen/sporten in de schijnwerpers te zetten en laten zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Team Sportservice West-Friesland daagt verenigingen uit de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland met zowel regulier als aangepast sportaanbod uit de deuren open te zetten en te laten zien hoe leuk de club en sport is! Als tegenprestatie zorgt Sportservice voor een gedeelte van de promotie.

De uitdaging voor de verenigingen uit de SED gemeenten
Inmiddels hebben alle verenigingen uit Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland een uitnodigingsmail ontvangen om deel te nemen aan het initiatief van Team Sportservice West-Friesland. Verenigingen worden uitgedaagd tijdens de sportweek een activiteit te organiseren waarmee zij hun club en sport in de kijker zetten. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld een sportactiviteit in de wijk, een open training, een ouder-kind toernooi of een open huis. Levert dit de vereniging nog iets op? Jazeker! Een onvergetelijke dag voor de deelnemers, bekendheid in de buurt, promotie van de sport én vereniging en wellicht nieuwe leden en/of vrijwilligers.

Tegenprestatie Team Sportservice
Als tegenprestatie verzorgt Team Sportservice een deel van de promotie van jullie activiteit(en) in de Nationale Sportweek via de lokale media. Denk aan een activiteitenoverzicht met logo’s van deelnemende sportverenigingen, foto’s en interviews. Uiteraard gebruiken wij ook onze eigen website en social media voor de promotie van de Nationale Sportweek.

Doet uw vereniging mee?
Stuur dan vóór 1 juli een mail naar Peter Bakker voor de gemeente Stede Broec/Enkhuizen en naar Linda van den Berg voor de gemeente Drechterland. Een simpel ‘Ja, wij doen mee’ met de naam van de vereniging volstaat voorlopig, later wordt nog om details gevraagd. Bent u lid van een sportvereniging maar niet betrokken bij het bestuur? Ook dan kunt u een belangrijke rol spelen in het organiseren van een activiteit voor uw vereniging. Ga in gesprek!

Kijk voor meer informatie op jouw.teamsportservice.nl/westfriesland of neem contact op met Peter Bakker, pbakker@teamsportservice.nl (Enkhuizen en Stede Broec) of naar Linda van den Berg, lvandenberg@teamsportservice.nl (Drechterland) of bel naar 0229 28 77 00.