MIJDRECHT – Het zag er goed uit voor ADOS, dat zich leek te mogen verheugen op nog een jaar tweede klasse. Een vrije bal gooide echter roet in het eten. Dat het een seconde voor tijd was zorgde voor extra teleurstelling, 23-22.

Pieter Schaap staarde na afloop tien minuten lang voor zich uit. ‘Dit is met geen pen te beschrijven. Dit moet ik een plekje geven. Als je hier een film over gaat maken dan had het een hit geworden’, zei de coach. ADOS knokte zich in Mijdrecht terug en leek gelijk te spelen, een resultaat wat genoeg had geweest. ‘We hadden drie minuten het gevoel dat we ons zouden handhaven, maar letterlijk in de laatste seconde gaat die vrije bal binnen. Helaas is het ons overkomen.’

Zuur
Het was zuur. ‘Met name de manier waarop. De scheidsrechter was niet op onze hand. Die vrije bal had geen vrije bal had moeten zijn. Tijdens die bal maakten ze ook nog een overtreding’, baalde Schaap. Tot dat moment viel er weinig aan te merken op het spel. Normaliter zouden 22 doelpunten volstaan voor een positief resultaat. Hoe anders was dat uit bij Atlantis, dat één keer meer scoorde. Met als resultaat vele ADOS mensen bij wie het huilen hun nader stonden dan het lachen.

Opnieuw proberen
Voor nu is het de teleurstelling die overheerst. Maar, zo relativeert Schaap; ‘het kan ook iets positiefs zijn. Je begint met een nieuw team en als je dan in de tweede klasse speelt dan moet je op je tenen lopen. Nu, hopelijk met versterkingen die we krijgen, kunnen we stappen maken.’ Duidelijk is dat het anders wordt. Vele spelers stoppen en met een flink vernieuwde ploeg wacht de uitdaging in de derde klasse.

Atlantis – ADOS 23-22 (13-10)