BLOKKER – Het eerste vrouwenteam van De Blokkers blijft goed presteren in het eerste jaar dat het op landelijk niveau speelt. Met een 6-0 overwinning op het Arnhemse VDZ staat de ploeg van trainer/coach Luc Ebbeling inmiddels op een derde plaats in de 1e klasse. Een hoofdrol was weggelegd voor aanvalster Denise Wouda die maar liefst vijf goals voor haar rekening nam.

Door vele afgelastingen geeft de stand weliswaar een vertekend beeld maar de oefenmeester is desondanks tevreden:,, Die 30 punten hebben we alvast en nu we zo hoog staan willen we ook voor meer gaan. Ik ben al trots op wat de meiden tot nu toe presteren, maar we willen nu zeker voor de nacompetitie gaan. Er valt echter gezien de stand nog niets over te zeggen want door vele wijzigingen heeft bijvoorbeeld een ploeg als De Witkampers pas negen wedstrijden gespeeld”.

Matig
De Blokkers speelde zelf vandaag al hun 16e competitiewedstrijd en ondanks de ruime zege was Ebbeling niet tevreden over de eerste helft: ,,Mede door de gure, koude tegenwind speelden we matig in de passing al stond het achterin weer prima, en gaven we weinig weg”. Desondanks zag de trainer dat zijn ploeg evengoed met een 3-0 voorsprong ging rusten dankzij doelpunten van Denise Wouda (2) en Amy van Haarlem.

Teamprestatie
,,In de tweede helft zijn we vervolgens niet meer in gevaar gekomen en waren wij oppermachtig”, aldus de coach. Dit kwam tot uitdrukking met nog eens drie goals van Wouda die zich op die manier kroonde tot vrouw van de wedstrijd. ,,Denise was weer lekker op schot vandaag, maar het is vooral een teamprestatie. Als ik bijvoorbeeld kijk hoe een Larissa Smit weer belangrijk is voor een elftal na maandenlang blessureleed, en ook onze andere speelsters waren prima vanmiddag”.

Fier
Ebbeling is met recht fier op de prestaties van zijn team na het kampioenschap van de 2e klasse verleden jaar. ,,Vooraf had ik misschien wel getekend voor die dertig punten want dan ben je als het ware veilig. Nu hebben we nog acht wedstrijden te gaan en spelen we om de prijzen, al denk ik dat het kampioenschap te ver uit zicht is. Maar als wij de nacompetitie kunnen halen zullen we dat zeker niet nalaten”.