GROOTEBROEK - Het dit seizoen wisselvallig presterende De Zouaven heeft het seizoen in de 1e klasse op de laatste speeldag toch nog enige glans gegeven door zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. De Grootebroekers wonnen op eigen veld met 3-1 van IVV en pakten zo de tweede periodetitel.

De ploeg van trainer Juan Fernandez Coto was één van de ploegen in de spannende 1e klasse die op de laatste speeldag nog kans maakten op nacompetitie voor promotie dan wel degradatie. Het werd het juiste toetje voor De Zouaven dat IVV terug duwde naar de tweede klasse. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door Jerry Olivier. Vijf minuten voor de rust zorgde Dylan van Os voor de gelijkmaker, maar de thuisploeg herstelde zich snel en Mees Dudink zorgde met zijn tiende treffer van het seizoen voor een hernieuwde voorsprong. Halverwege de tweede helft wist Yunus Bacaksiz het duel uiteindelijk in het slot te gooien: 3-1.

In de eerste ronde van de nacompetitie gaat De Zouaven komende zaterdag op bezoek bij NEO in Borne.