ALPHEN AAN DE RIJN - De Zouaven is definitief veroordeeld tot de nacompetitie tegen degradatie uit de vierde divisie. De ploeg van trainer Johan Rutz verloor zondag met 4-1 van directe concurrent Alphense Boys.

Het strijdplan dat Rutz had bedacht om Alphense Boys te verschalken kon snel de prullenbak want binnen tien minuten had de thuisploeg een 2-0 voorsprong te pakken via twee treffers van Sami Haouam. Aanvoerder Roy Janssens zorgde kort hierna nog wel voor de aansluitingstreffer, maar op slag van rust maakte Haouam zijn derde van de middag.

Na de rust probeerden de gasten het nog wel, maar konden nooit echt een vuist maken. In de slotfase gooide Romeo Pieters het duel defintief in het slot: 4-1.

De Zouaven sluit komende maandag (2e pinksterdag) de competiei af met een thuisduel tegen Rohda Raalte, om zich daarna te richtren op een serie cruciale wedstrijden in de nacompetitie.