UITHOORN - De Zouaven kent een uitstekende competitiestart in de 1e Klasse A. Na een uitzege bij Legmeervogels is de ploeg van trainer Johan Rutz zelfs koploper met vijftien punten uit vijf duels.

De Grootebroekers profiteerden daarmee van het verlies van het zondag eveneens ongeslagen LSVV en heeft nu zelfs drie punten voorsprong. Toch ging het in Uithoorn niet gemakkelijk en lijkt de status van de ploeg ze inmiddels voorbij gesneld. Het thuisspelende Legmeervogels had namelijk geen enkele intentie voor de winst te gaan en "paarkeerde de bus" voor het eigen doel. De gasten kregen evenwel kansen, maar deze werden voor de rust nog niet benut.

In de tweede helft lukte dat Yunus Bacaksiz wel met een rake kopbal. Vanuit het niets kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte, maar De Zoauven kreeg wat het verdiende toen Alex Wagenaar in blessuretijd de 1-2 wist te maken.